Els sindicats temen que es perden 400 ocupacions pel trasllat de la Transit de la Ford d’Almussafes

El trasllat, en 2021, de la fabricació de la furgoneta Transit Connect destinada al mercat dels Estats Units des de la planta d'Almussafes a la ciutat de Hermosilla a Mèxic suposarà la pèrdua de 40.000 unitats i d'uns 400 llocs de treball a la fàbrica, segons els sindicats UGT i CCOO.

El trasllat, en 2021, de la fabricació de la furgoneta Transit Connect destinada al mercat dels Estats Units des de la planta d’Almussafes a la ciutat de Hermosilla a Mèxic suposarà la pèrdua de 40.000 unitats i d’uns 400 llocs de treball a la fàbrica, segons els sindicats UGT i CCOO.

La companyia ha informat hui d’aquesta decisió en un comunicat intern, en el qual afig que la fabricació de l’actual Transit Connect destinada al mercat europeu es mantindrà a València.

Rovira  

El portaveu d’UGT, Carlos Faubel, ha lamentat l’impacte “negatiu” que suposa aquesta notícia per a la planta valenciana, així com la “incertesa” que genera sobre el seu futur i l'”obscurantisme” de la direcció de Ford al no facilitar informació sobre la seua reestructuració.

Segons ha explicat Faubel, el trasllat de la producció del nou model de la Transit Connecten 2021 a Mèxic suposa la pèrdua de 40.000 unitats que es fabriquen actualment per al mercat dels Estats Units, però adverteix que no es tenen garanties que les 70.000 unitats destinades al mercat europeu “vagen a mantindre’s a València” a partir de 2022.

“Ni se’ns ha garantit ni s’ha desmentit” la possibilitat que es traslladen a un altre lloc, ha precisat el representant d’UGT. “No hi ha resposta sobre la nova Transit per a Europa”, ha lamentat.

Faubel ha assenyalat que la direcció de l’empresa ha comunicat aquesta notícia als sindicats en una reunió convocada a les 15.30 hores, poc abans que isquera publicada en els mitjans de comunicació.

El responsable de CCOO en Ford Almussafes, José Arocas, ha coincidit que el trasllat de la producció de la furgoneta a la ciutat de Hermosilla, a Mèxic, podria suposar una pèrdua de 400 ocupacions de la plantilla actual de l’empresa, que ascendeix a 7.291 persones.

Arocas ha lamentat igualment que la direcció de l’empresa no informe als treballadors sobre la situació de la reestructuració de Ford i que la informació s’estiga donant “a comptagotes”, quan ja hi ha hagut quatre expedients de regulació d’ocupació en la planta de motors i dos en la de vehicles.

PublicitatJuega Limpio Orihuela