16:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El tren Xàtiva-Alcoi deixarà de circular per les deficiències en les vies

Els treballs obligarien a tallar el tràfic ferroviari durant un període aproximat de dos mesos, per la qual cosa s’habilitarà un pla alternatiu de transport per carretera per als viatgers. Una mesura que ja s’aplica, per exemple, en el tram de la línia C2 de Rodalies entre l’Alcúdia de Crespins i Moixent pels treballs d’adaptació al corredor mediterrani. També en el tram Teruel-Barraques de la línia a Saragossa, on des de finals d’abril hi ha obres per a suprimir set limitacions de velocitat.

En el cas de Xàtiva-Alcoi, els treballs podrien centrar-se en la consolidació de talussos, canvi de travesses o reforç dels carrils, que encara van subjectes amb brides. A més, la línia, de 64 quilòmetres, té una desena de limitacions de velocitat en diversos punts que obliguen a circular a 30 (la majoria) o 40 quilòmetres per hora, de les quals vuit estan situats en el trajecte entre Alcoi i Ontinyent.

Al començament d’enguany, el Ministeri de Foment es va comprometre a estudiar una inversió urgent en el traçat per valor d’uns tres milions. Ho va fer el secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño, en una reunió que va mantenir a Madrid amb els alcaldes d’Ontinyent, Xàtiva i Alcoi, els qui van traslladar la seua preocupació pel mal estat de la connexió, que també figurava en el Pla de Rodalies 2010-2020 que no va arribar a desenvolupar-se.

En la trobada del febrer passat, Niño fins i tot va avançar llavors que el ministeri intentaria executar-la en 2017 o 2018 i va descartar escometre en el curt i mitjà termini una inversió major. De fet, en els pressupostos d’enguany amb prou faenes hi ha consignats 50.000 euros.

Les deficiències han protagonitzat diverses manifestacions i concentracions en els últims anys, com les impulsades per la Plataforma en Defensa del Ferrocarril de CGT i per Salvem el tren, que fins i tot van organitzar una marxa ciclista en 2014 per a demostrar que una bici tardava menys que el tren a completar el trajecte. Ara tenen previst celebrar abans d’estiu una altra concentració i una conferència informativa.

Últimas noticias

Contenido relacionado