8:12 pm - Thursday, 28 May 2020

El tren entre Xàtiva i Alcoi serà més ràpid a partir de l’agost

- Publicidad -Reciplasa
- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat Matriculació
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha visitat, este matí, les obres de millora i modernització que està realitzant Adif en la línia Xátiva-Alcoi al costat dels responsables de l’obra i l’alcaldessa de Muro, l’alcalde d’Alcoi, alcaldessa de Cocentaina, alcalde d’Albaida així com regidors dels diferents municipis pels quals transcorre esta línia.

Durant la visita, el delegat de Govern ha anunciat que Adif ha ampliat dels 4 milions d’euros previstos a 5,5 milions per a millorar esta línia. L’objectiu és que els usuaris d’esta línia compten amb un servei més modern, més segur i més ràpid, ha assenyalat el delegat de Govern qui ha destacat la “important inversió del Ministeri de Foment en esta línia donant resposta a una reivindicació històrica de la zona.”

El pla de treball d’Adif en esta línia ferroviària de 63,7 km permetrà reduir 11 limitacions temporals. “Els trens que en alguns trams circulaven a 30 km podran augmentar la velocitat (fins a 70 km) i reduir el temps de trajecte respectant tots els paràmetres de seguretat gràcies a la renovació de vies, millora de ponts i reforç de protecció de talussos”, ha explicat el delegat.

Concretament, els treballs més significatius que es duràn a terme són els següents:

  • Tractament de 6 trinxeres situades en diferents punts de la línia, en els termes municipals del Genovés, Benigànim, Albaida, Agres i Cocentaina, que sumen una longitud d’aproximadament 2.560 m.
  • Adequació d’un terraplé de 50 m de longitud, situat entre els punts quilomètrics 26/600 i 26/650, en els voltants de Bufali.
  • Renovació de 4 trams de via en corba, situats en diferents punts dels trajectes Bufali-Albaida i Muro d’Alcoi-Cocentaina.
  • Millora de 5 ponts metàl·lics. Dos d’ells corresponen als barrancs de Rafalgani i Torralba, tots dos en el terme municipal de Pobla del Duc; altres dos, als barrancs d’Albaida i Roser, en el terme d’Albaida; i un altre al de la Infringida, localitzada a Muro d’Alcoi.

El delegat ha assenyalat que les obres que es van iniciar el passat 12 de juny “van a bon ritme, complint els terminis previstos perquè el 7 d’agost acaben els treballs i els usuaris recuperen una línia més ràpida i moderna.”

Així mateix, Moragues ha avançat que abans de finalització d’any es realitzaran obres de millora en les instal·lacions de seguretat de les estacions d’Alcoi i Ontinyent on s’implantarà una senyalització més moderna.

Treballs visitats avui a Muro d’Alcoi

En estos moments, els operaris d’Adif es troben treballant a l’altura del terme municipal de Muro d’Alcoi on l’actuació consisteix en:

– reparació i reforç del pont/tauler metàl·lic. Actualment, s’està concloent una primera fase de neteja i retirada dels elements deteriorats i instal·lant els perfils o planxes de reforç (HEB-300 en cordó superior i inferior).
– Posteriorment s’encapsularà tot el pont/tauler metàl·lic per a realitzar el xorreu amb arena i retirar tota la pintura que es troba desgastada. Després d’açò, es realitzarà la imprimación de capa intermèdia i capa d’acabat una vegada que s’hagen col·locat els elements de reforç.
– També es realitzarà la reparació i manteniment dels suports en estreps i piles.
– Actuació trinxera (talús) situada p.k. 54+200. L’actuació consisteix en la instal·lació d’una malla formada per enreixat de doble trenat tipus 8×10-2,7 galvanització i entreteixit amb cables longitudinals de 8 mm i separats 30 cm entre ells.

Pla alternatiu de transport de Renfe

Per a garantir la mobilitat dels viatgers, Renfe ha programat un pla alternatiu de transport per carretera entre Xàtiva i Alcoi, amb les parades intermèdies habituals, durant el desenvolupament dels treballs.

Els viatgers dels trens de Mitja Distància, entre les estacions de Xàtiva i Alcoi, realitzaran transbords per carretera. Eixiran dos autobusos per cada tren:
– BUS 1 amb parada únicament en les estacions de Xàtiva, Albaida, Ontinyent i Alcoi i viceversa.
– BUS 2 amb parades en totes les estacions.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

La Comunitat Valenciana suma 247 altes, set morts i 24 positius, dos importats dels EUA

Entre els set morts, un d'ells en residència, cinc corresponen a València, un a Alacant i un altre a Castelló, fins a un total de 1.425.

Consulta ací les dades del coronavirus per municipis de la província d’Alacant

Sanitat ofereix les dades per municipis de la incidència de coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Consulta ací les dades del coronavirus per municipis de la província de Castelló

Sanitat ofereix les dades per municipis de la incidència de coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Consulta ací les dades del coronavirus per municipis de la província de València

Sanitat ofereix les dades per municipis de la incidència de coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Ferit un home de 80 anys en bolcar el seu tractor en Torent

Després de l'assistència, el ferit ha sigut evacuat a l'hospital General Universitari de València.

Esta publicació està disponible en : Valencià