Trenzano compareixerà en Les Corts per a explicar les ajudes al foment del valencià

El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, compareixerà en Les Corts per a explicar les subvencions de la Generalitat al foment del valencià i al multilingüisme.

Publicitat

El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, compareixerà en Les Corts per a explicar les subvencions de la Generalitat al foment del valencià i al multilingüisme, una proposta que parteix del seu partit, Compromís, i que han recolzat per unanimitat tant els altres grups del Botànic II (PSPV i Unides Podem) com els de l’oposició (PP, Ciutadans i Vox).

Trenzano està citat a declarar el 10 de desembre, en qualitat d’investigat pel Jutjat d’Instrucció número 4 de València, arran de la querella interposada pel PP per les ajudes al foment del valencià concedides a les empreses Comunicació dels Ports i Mas Mut Produccions, de les quals és responsable el germà del ‘president’ de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig. Francis Puig també està cridat a declarar com a investigat.

PublicitatRovira  

Segons els ‘populars’, aquestes mercantils van rebre més de 400.000 euros en subvencions des de 2015 per a subvencions al foment del valencià “sense cap tipus de control”. El PP va demanar l’inici d’una investigació penal davant “les actuacions arbitràries dutes a terme per part de Rubén Trenzano i Francisco Puig, que podrien ser constitutives dels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i frau de subvencions”.

Cal recordar que el PP va interposar una altra querella contra el director de Política Lingüística, en aquesta ocasió per falsedat documental, assegurant que “mentia” quan va dir que s’havien fiscalitzat les ajudes al foment del valencià concedides a dos empreses “vinculades a la família del president de la Generalitat”. Al juliol, Trenzano va acudir als jutjats a declarar i es va mostrar “molt tranquil”, afirmant que era “una estratègia del PP per a erosionar”.

Paral·lelament a aquest procediment, existeix una altra denúncia en Fiscalia interposada per l’extreballadora i exparella del propietari d’una empresa presumptament vinculada als negocis de Francis Puig, sobre la presumpta existència d’una xarxa de mercantils amb seu a Castelló dedicada a l’obtenció de subvencions “de totes les conselleries possibles” mitjançant falsedats.

PublicitatJuega Limpio Orihuela