Denuncien la falta de triatge al centre de salut de Massamagrell que dispara el risc de contagis

El sindicat CSIF reclama amb urgència a Conselleria de Sanitat que reforce amb més personal estes instal·lacions.

El sindicat CSIF denuncia la falta de triatge en l’accés al centre de salut de Massamagrell per a separar a pacients amb símptomes de covid-19 de la resta i reduir el risc de contagi.

La central sindical explica que la persona que s’ocupava d’aqueixa labor ha sigut destinada al barri de la Magdalena i no l’han substituïda. CSIF reclama amb urgència a Conselleria de Sanitat reforços de personal.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que en el centre de salut de Massamagrell treballa més d’una vintena de professionals, entre ells set metges i huit infermers. La ràtio per facultatiu ascendeix a 1.600 pacients, per la qual cosa cada dia passen centenars d’usuaris per estes instal·lacions que, a més, són Punt d’Atenció Continuada (PAC) a la comarca.

CSIF assenyala que la persona encarregada a la porta de parlar amb els usuaris i separar als qui puguen tindre símptomes de covid-19 ha sigut destinada al consultori del barri de la Magdalena per a participar en la campanya de vacunació. Malgrat ser una labor prevista, Conselleria de Sanitat no ha enviat un professional per a substituir-li al centre de salut, amb el que en l’actualitat no existeix triatge i els pacients entren directament.

El sindicat adverteix que esta situació “posa en perill de contagi tant a usuaris com a professionals”, ja que a l’interior de les instal·lacions poden perfectament estar compartint espai persones contagiades de covid-19 amb unes altres que acudeixen per altres patologies però que poden ser infectades. CSIF reclama amb urgència a Conselleria que envie reforços de personal al centre de salut de Massamagrell per a realitzar el necessari triatge.

CatalanSpanish