El Tribunal Suprem dóna la raó a l’Ajuntament respecte al control i regulació d’apartaments turístics

La portaveu i vicealcaldessa, Sandra Gómez ha afirmat que «aquesta decisió ajudarà a realitzar els plans de control i inspecció junt a la Generalitat i Policia Local»

262

L’Ajuntament de València, «tindrà la potestat» per a controlar i regular qualsevol tipus d’apartament turístic que estiga dins de la ciutat i no complisca amb les normes urbanístiques del Consistori, «s’haja creat abans o després» de l’aprovació de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de 2018, segons ha explicat la portaveu i vicealcaldessa, Sandra Gómez, després de la sentència del Tribunal Suprem respecte al tancament de cinc apartaments turístics. Així mateix, la Junta de Govern Local també ha aprovat l’ampliació del termini de presentació de les ajudes de formació d’idiomes fins al 31 d’agost i la concessió de les ajudes municipals «València Activa Consolidart 2019».

Segons ha explicat la portaveu de l’equip de govern i vicealcaldessa, Sandra Gómez, el Tribunal Suprem ha donat la raó a l’Ajuntament de València respecte al cessament i tancament de cinc apartaments turístics que incomplien el PGOU, el qual determina que tan sols es podrà dedicar a aquest ús les vivendes que es troben en planta baixa i primera planta, sempre que no coexistisca amb altres vivendes habituals en el mateix replà o plantes superiors quan per davall no hi haja vivendes. «La resolució del Tribunal Suprem, que dóna la raó al Consistori, marcarà, d’ara en avant, el criteri a seguir en el control i regulació dels apartaments turístics», ha recalcat.

«Estos apartaments es van obrir abans del canvi de la normativa de la Llei de Turisme, que es va aprovar en 2018. És a dir, es basaven en la llei aprovada en 2014, per la qual van determinar que amb la seua inscripció dins del registre d’apartaments turístics bastava per a exercir l’activitat», ha argumentat Sandra Gómez. «Nosaltres vam mantindre que estaven fora de la nostra normativa urbanística i que a més s’havia creat una activitat sense demanar l’autorització mediambiental que ha de tindre qualsevol activitat econòmica», ha afegit.

Així mateix, la portaveu i vicealcaldessa ha assegurat que «l’Ajuntament de València continuarà exercint la seua potestat per a controlar i regular qualsevol tipus d’apartaments turístics que no complisca amb la normativa urbanística, independentment de quan es registrara». «Aquesta decisió ens ajudarà a realitzar els plans de control i inspecció al costat de la Generalitat i a la Policia Local i, per tant, després d’aquesta llarga batalla, el Consistori recupera el control definitiu sobre l’oferta d’aquest tipus d’allotjaments dins de la ciutat, sense que hi haja una altra administració que puga determinar el contrari», ha afegit.