```
miércoles, 24 abril 2024

El Villarreal aconsegueix un valuós triomf davant el Girona (0-1)

El conjunt de Javi Calleja es va imposar davant el Girona FC i va aconseguir tres importants punts que el treuen de la zona de descens.

El Villarreal va sumar una valuosíssima victòria a Montilivi (0-1). El conjunt de Javi Calleja es va imposar davant el Girona FC i va aconseguir tres importants punts que el treuen de la zona de descens. Els grocs van ser sòlids enrere i contundents en la parcel·la ofensiva. El gol de la victòria el va anotar Samu Chukwueze en els primers minuts del partit.

A Montilivi, el Submarí tornava a trobar-se amb una oportunitat propícia de sortir del descens i obtenir avantatge sobre els seus rivals directes, que no van collir resultats positius en els seus partits de la jornada 32.

Javi Calleja va introduir quatre canvis a l’onze inicial, pel que fa a l’encontre europeu davant el València CF. Sergio Asenjo va tornar a l’arc groc i Funes Mori, al centre de la defensa, mentre que en el front d’atac es van instal·lar els ariets Carlos Bacca i Toko Ekambi. En el perfil esquerre de la defensa tornava a destacar una tarda més la presència del ja consolidat futbolista del Villarreal B, Xavi Quintillà.

El Submarí va signar un magnífic inici de partit. Tot just iniciat el xoc, Samu Chukwueze va comptar amb la primera ocasió de la vesprada. Després d’una bona combinació entre Bacca i Fornals, el castellonenc va obrir al perfil dret on va rebre l’extrem nigerià que, després d’un revers a l’àrea, va llançar un xut creuat que va aturar Bono.

Al minut 6, el Villarreal va tornar a la càrrega. Samu Chukwueze va emmudir Montilivi amb un gran gol al contraatac. L’atacant nigerià va superar a Bono amb una gran definició, aprofitant així una fabulosa assistència a l’espai de Pablo Fornals en una acció iniciada amb una recuperació de Vicente Iborra en la frontal de l’àrea groga.

L’avantatge va donar tranquil·litat als grocs, que combinaven possessions llargues amb ràpides accions al contraatac. Deu minuts després del gol ‘groguet’, Stuani va anotar un gol que no va pujar al marcador. El VAR va entrar en joc i va corroborar el fora de joc existent en l’acció de l’equip local.

La diana anul·lada va esperonar a l’equip albirroig que, complerta la primera mitja hora de partit, gaudia dels seus millors minuts. El conjunt d’Eusebio sotmetia al Villarreal amb centres a l’àrea que buscaven a un Stuani ben defensat per la saga groga. Per la seua banda, el Villarreal perseguia el segon gol. Al minut 34, Toko Ekambi va estavellar un xut lateral a les manyoples de Bono.

A la vora del descans, el Villarreal va fregar, de nou, el segon gol. Amb una velocíssima arrencada des del flanc esquerre, Toko Ekambi va superar a dos defensors locals i es va plantar davant Bono, que va tornar a salvar el seu equip, enviant a la cantonada una gran oportunitat groga.

L’inici de la segona meitat no va oferir grans ocasions per a cap dels dos contendents. Al minut 54, Patrick Roberts va provar el bon fer d’Asenjo amb un xut lateral que va blocar sense problemes el porter palentí.

Abans d’arribar al quart d’hora de joc, Calleja va enfortir la medul·lar donant entrada a Santi Caseres, en detriment de Toko Ekambi. El Submarí buscava tenir un major control de la pilota, encara que sense renunciar al contraatac. Al minut 66, Fornals va poder anotar el segon gol groc amb un xut creuat que es va anar llepant la base del pal.

Un minut després va contestar el Girona amb un potent xut de Borja, que va treure Sergio Asenjo amb una gran estirada. Sense temps per parpellejar, el Villarreal va tornar a la càrrega i, amb el partit convertit en una cercavila, va comptar novament amb una ocasió de veure porteria. Un fort xut de Bacca des de la frontal de l’àrea es va trobar amb Bono.

Amb el pas dels minuts, l’encontre va anar arribant a la seua fase decisiva. El Submarí es va veure obligat a emprar-se en tasques defensives. El Girona, esperonat per la seua afició, buscava el gol de l’empat, mentre el Villarreal defensava estoicament els intents del quadre local.

Al minut 92, Sergio Asenjo va protagonitzar una intervenció felina, blocando un cop de cap a boca de canó de Doumbia des de l’àrea menuda. Va replicar el Villarreal podent sentenciar el partit amb un mà a mà de Santi Caseres, que no va trobar porteria.

Amb set minuts de temps afegit, el Villarreal va tirar de coratge i cor i va repel·lir tots els atacs d’un aguerrit Girona, que va buscar l’empat fins a l’últim segon. Sense temps per a més, el Submarí va aconseguir una importantíssima victòria a domicili que li treu de posicions de descens. El quadre de Javi Calleja tornarà als terrenys de joc el dijous que ve davant el Valencia CF en el xoc de tornada dels quarts de final de la UEFA Europa League (21:00).

Fitxa tècnica:

Girona FC: Bono; Ramalho (Pedro Porro, m. 69), Alcalá, Juanpe, R. Carnero (Kevin Soni, m. 85); Roberts (Doumbia, m. 63), Pere Pons, Aleix García, Borja García; Portu i Stuani.

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Álvaro, Funes Mori, Quintillà; Iborra, S. Cazorla, Fornals, Chukwueze (Pedraza, m. 76); Bacca (Gerard, m. 89) i Toko Ekambi (S. Cáseres, m. 56).

Gols: 0-1. Min. 6: Chukwueze.

Àrbitre: Cordero Vega (comitè càntabre). Va amonestar als locals Juanpe i Pere Pons, així com als visitants Fornals, Chukwueze, Mario Gaspar, Santi Caseres i Funes Mori.

Incidències: Partit entre Girona FC i Villarreal CF corresponent a la jornada 32 de LaLiga celebrat a l’Estadi Municipal de Montilivi davant 11.535 espectadors.