V Trobada del comerç local d’Almussafes

AECAL inicia una nova etapa amb la seua incorporació a la Unió Gremial.

Aquest dijous 20 de juny, a les 21 hores a la sala d’actes del Centre Cultural, l’Associació d’Empresaris i Comerciants d’Almussafes (AECAL) celebrarà la seua I Trobada del Comerç Local, un acte obert a tota la ciutadania en la qual s’oficialitzarà l’entrada de l’entitat en la Unió Gremial de València, una incorporació amb la qual busquen obrir una nova etapa en la qual continuar defensant la importància del comerç de proximitat. Intervindran en la iniciativa representants de ATA i Unió Gremial, així com la primera tinent d’alcalde i exregidora de Comerç, i el president d’AECAL, Borja Ginés. També participarà en la jornada el nou edil de Comerç, Álex Fuentes, qui rebrà públicament el relleu de mans de la seua predecessora, Davinia Calatayud.

Després de tretze anys de trajectòria, l’Associació d’Empresaris i Comerciants d’Almussafes (AECAL) pren un nou impuls amb la seua adhesió a la Unió Gremial-Federació de Gremis i Associacions de Comerç Valencià, una entitat sense ànim de lucre que agrupa 68 entitats de tota la província amb l’objectiu d’actuar com a intermediari entre els xicotets i mitjans empresaris i les administracions públiques i la resta d’agents socials.

Aquesta incorporació, amb la qual l’entitat busca continuar defensant la importància de protegir el comerç de proximitat i posar a l’abast dels seus associats i associades un major nombre d’avantatges, s’oficialitzarà aquest dijous 20 juny a les 21 hores a la sala d’actes del Centre Cultural, on se celebrarà la I Trobada del Comerç Local d’Almussafes. En la convocatòria, oberta a tota la ciutadania i al conjunt dels teixits associatiu i empresarial de la població, es reflexionarà sobre diferents temes relacionats amb aquest àmbit.

Rafa Pardo, fins fa uns dies president de l’Associació d’Empresaris Autònoms (ATA) de la Comunitat Valenciana, parlarà sobre la reforma de la llei de l’autònom i Francesc Ferrer, president de la Unió Gremial, sobre la importància de l’associacionisme com a agent social en l’economia valenciana. Tots dos rebran en agraïment per la seua presència en l’acte, organitzat per AECAL en col·laboració amb l’Ajuntament d’Almussafes, dues torres Racef commemoratives. També intervindran en l’acte el president d’AECAL, Borja Ginés, i la primera tinent d’alcalde i exregidora de Comerç, Davinia Calatayud, qui anima a tota la ciutadania a acudir a aquesta iniciativa “per la importància dels temes que es tractaran, que segur que són molt interessants no solament per als i les comerciants sinó per a totes les persones que volem donar suport i potenciar les compres en establiments locals”.

Presentació del nou regidor de Comerç
Aprofitant aquesta trobada, l’executiu local presentarà oficialment a l’edil Álex Fuentes, acabat d’incorporar a l’equip de govern, com a màxim responsable de la Regidoria de Comerç d’Almussafes. El jove prendrà el relleu de Davinia Calatayud, qui s’acomiadarà públicament durant l’acte d’aquest departament per a assumir el lideratge d’altres àrees a l’Ajuntament de la població.

Trajectòria de AECAL

AECAL es va fundar al novembre de 2006 amb els objectius principals de fomentar i promocionar el comerç local, facilitar la formació empresarial dels seus integrants i potenciar la participació dels veïns i veïnes de la població en les diferents activitats programades. Al llarg d’aquests anys, aquest grup d’empresàries i empresaris ha organitzat nombroses activitats, entre les quals es troben les fires comercials, els cursos sobre diferents aspectes relacionats amb les pimes o les campanyes per a fomentar el consum en establiments de la població.

Ara, amb la incorporació a la Unió Gremial, AECAL continua adaptant-se als canvis socials per a seguir defensant els avantatges d’apostar per les compres de proximitat, en les quals per al nou edil de Comerç “prevalen la qualitat, el tracte personalitzat, i la flexibilitat horària i que són les responsables de mantindre econòmicament a nombroses famílies de la localitat”.

" "
CatalanSpanish