sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Trobada d’Escoles en Valencià pren els carrers del centre de la capital

La Diputació de València continua bolcada en el nou cicle de les Trobades d’Escoles en Valencià, que aquest diumenge prendrà per primera vegada els carrers del centre de la ciutat, la Plaça de l’Ajuntament i els seus voltants en la XXXa Trobada a València. Posteriorment vindran Guadassuar (la Ribera), Vallada (la Costera), Llíria (Camp de Túria), Manises (l’Horta Sud), Real de Gandia (la Safor) i Quart de les Valls (el Camp de Morvedre).

A aquesta tercera festa per la llengua a la demarcació de València, després d’Albalat dels Sorells i Fontanars dels Alforins, hi assistirà la vicepresidenta de la corporació, Maria Josep Amigó.

La Diputació de València ha ofert el seu màxim suport a Escola Valenciana per organitzar aquests esdeveniments i a través de la Unitat de Normalització Lingüística estarà present aquest diumenge a València amb una parada dedicada a l’obra de Marc Granell, poeta i membre de la Unitat. Amb el lema ‘Els versos de Marc’, les famílies tindran l’ocasió de participar en una sessió fotogràfica (photocall) en la qual fer ús d’emoticones o cartells amb versos d’amor per a adults i versos de la seua coneguda poesia infantil. També estarà disponible una sessió de vídeo (videocall) per a aquells participants que desitgen recitar la poesia de Marc Granell.

Els participants rebran com a obsequi unes polseres on es poden llegir alguns dels versos més coneguts del poeta, com ara: «No hi ha llum com la llum amb què il·lumines el món quan apareixes i t’acostes» o «Aire, terra, aigua i foc fan que el món siga món».

Les fotografies seran posteriorment publicades als diferents perfils en xarxes socials de la mateixa Unitat de Normalització Lingüística: Facebook «Valencià a la Dipu», Twitter @ValenciaalaDipu i Instagram @ValenciaalaDipu. Els seguidors en les xarxes socials rebran informació de les activitats i de les subvencions, ajudes, cursos i tallers de promoció de l’ús del valencià, a més d’un servei de consultoria lingüística.

La Trobada començarà a les 10:30 hores a l’esplanada de l’IES Lluís Vives amb la cercavila que recorrerà els carrers del barri al ritme de les bandes de música, les dolçaines i tabals, i les batucades fins a la Plaça de l’Ajuntament. En arribar, es lliuraran els recordatoris de la Trobada que ha creat l’alumnat de l’IES Lluís Vives per als centres participants.

A les 12:00 hores tindrà lloc l’actuació de la Coraleta el Raconet de la Societat Coral el Micalet i l’Orquestra del Micalet. Més tard, a les 13:00 hores, el Grup de Danses Sant Roc oferirà una dansà i, de forma simultània, es desenvoluparan els més d’un centenar de tallers confeccionats per 53 centres educatius, associacions, la Universitat i altres organitzacions i entitats, així com exposicions i contacontes, entre altres activitats preparades per a gaudir de la festa pel valencià.

A les 13:30 hores, la contacontes Eva Andújar oferirà la narració ‘Contes per a la butxaca’. Després de dinar, actuarà Ramonets, que marcarà la fi de la festa.

Últimas noticias

Contenido relacionado