20:12 - viernes, 1 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Trobada de Folklore arriba aquest any a Vallés, Bétera, Tavernes de la Valldigna, Corbera i València

La Trobada de Folklore 2017 que promou l’Àrea de Cultura de la Diputació de València comença a prendre forma. Els municipis de Vallés (la Costera), Tavernes de la Valldigna (la Safor), Corbera (la Ribera Baixa), Bétera (Camp de Túria) i la ciutat de València acolliran aquest festival que arrancarà el 25 d’abril a la capital del Túria i que reunirà novament a agrupacions i entitats folklòriques amb el propòsit de potenciar i expandir les manifestacions del repertori de música, balls populars i cançons valencianes. L’objectiu és el de garantir el foment i la difusió del folklore valencià en totes les seues manifestacions.

Entre els municipis que albergaran aquestes jornades intercomarcals de folklore del 2017 destaca especialment la localitat de Vallés, que amb un cens inferior als 150 habitants s’ha bolcat en l’acollida d’aquesta celebració.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, i responsables tècnics de l’Àrea s’han desplaçat en la jornada de hui fins aquesta localitat de la comarca de la Costera, en el marc d’una sèrie de reunions de treball amb representants d’alcaldies i regidories. El propòsit de les trobades ha estat concretar qüestions tècniques i organitzatives del projecte. A més de Vallés, s’han produït reunions als municipis de Tavernes de la Valldigna, Corbera, Bétera i la ciutat de València, on la Trobada de Folklore 2017 es desplegarà pels barris d’Algirós, Benicalap i Patraix.

Xavier Rius ha incidit en «la gran predisposició mostrada pel municipi de Vallés en poder acollir una de les jornades de la Trobada de Folklore». Una circumstància que «posa de manifest l’interès que desperta aquest projecte i dóna sentit a l’aposta implementada l’edició passada per part de l’Àrea de Cultura de la corporació provincial de descentralitzar els espectacles que acompanyen al festival», ha subratllat el diputat.

Per la seua part, l’alcalde de Vallés, Javier Sisternes, ha posat èmfasi en «la importància que representa per a un municipi com el nostre poder acollir un esdeveniment d’aquestes característiques», alhora que s’ha mostrat convençut de què la Trobada de Folklore a Vallés «resultarà tot un èxit de participació i convocatòria», ha remarcat.

Últimas noticias

Contenido relacionado