18:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Trobada de Folklore rellança les danses i rondalles, els grups de tabal i dolçaina, corals, i orquestres de “pols i plectre”

La Trobada de Folklore 2017 que promou l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, es presenta en una segona edició després de la iniciativa que va començar el passat any, en el qual conjuntament van consensuar la institució provincial i una significativa representació del món de la dansa i la música tradicional, el nou model de trobada del folklore valencià.

Totes aquestes jornades intercomarcals de folklore pretenen visibilitzar les diferents manifestacions del repertori de música i balls populars, amb corals, orquestres de “pols i plectre”, grups de tabal i dolçaina i de danses amb rondalles, i així garantir el foment i la difusió del folklore valencià en totes les seues varietats.

D’igual manera, els assistents podran participar en jocs tradicionals, tallers i presentacions literàries al voltant del folklore.

Com va dir el diputat de Cultura, Xavier Rius, en començar aquesta iniciativa el passat any, «l’objectiu era oblidar el caràcter competitiu que caracteritzava al festival anual de folklore, i promoure un acte més vistós i variat en el qual tingueren cabuda diferents expressions artístiques i activitats culturals paral·leles».

Rius afirma que «enguany es consolida el projecte i les aportacions de tots els col·lectius participants, que estaran presents també en la roda de premsa que convocaré per a mitjans d’abril, en la qual donarem a conèixer el nom dels grups participants, activitats paral·leles, hores i escenaris concrets de cada acte».

Últimas noticias

Contenido relacionado