jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Vall d’Uixó serà seu de la trobada tècnica de ciutats educadores pel turisme responsable

Els participants de 14 ciutats coneixeran de primera mà el municipi i abordaran l'activitat turística des del punt de vista educatiu.

La Vall d’Uixó com a Ciutat Educadora participa des del 2016 en la Xarxa Temàtica “Ciutat Educadora: turisme Responsable, el patrimoni com a valor identitari de la ciutat”.

Durant aquests tres anys, en diferents reunions, trobades i jornades de treball, sota el lideratge de Barcelona i amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona a través del Campus de Turisme, hotelería i Gastronomia, tècnics d’Educació, Turisme i responsables polítics de les 14 ciutats integrants del projecte (la Vall d’Uixó, Almoradí, Barakaldo, Barcelona, Bilbao, Cuenca, Girona, Oriola, Sagunt, Tarragona, Vila-real i Saragossa), han treballat aspectes com la convivència entre els ciutadans i l’activitat turística.

Durant la presència de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó en Fitur s’ha anunciat que el proximomes d’abril la Vall d’Uixó serà seu, juntament amb Vila-real, de la trobada tècnica de treball de la xarxa, que donarà cita a tecnicos i gestors politicos de les 14 ciutats participants. Durant l’esdeveniment «es realitzaran diferents activitats a fi que els participants coneguen de primera mà la Vall d’Uixó», tal com ha explicat el regidor de Serveis Socials i primer tinent d’alcalde, Antoni Llorente.

Així, ha afirmat que el turisme «és una activitat que també es pot abordar des d’un punt de vista educatiu». El repte de les ciutats futures «passa per entendre les relacions de convivència que s’estableixen d’una activitat eminentment social i humana». Sota aquesta premissa, l’any 2016 va nàixer la xarxa temàtica Ciutat Educadora i Turisme Responsable” en el marc de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RESE) amb la finalitat de «fomentar aquells valors que acosten el coneixement, aprenentatge i convivència entre els residents i els visitants» mitjançant la posada en valor del seu patrimoni identitari «per a garantir una experiència turística pròxima i reduir així els possibles efectes que del turisme es puguen derivar».

Llorente ha assegurat que «conéixer la percepció de la ciutadania resident sobre el turisme permet anticipar-se a possibles problemes i efectes no desitjats, fomentar un clima idoni de relació administració-ciutadania, afavorir el desenvolupament i orientació d’iniciatives i negocis locals, dirigir la visió cap a un model compatible amb el turisme sostenible, garantir un equilibri entre els pilars del turisme sostenible i potenciar els valors essencials propis de les ciutats educadores».

Últimas noticias

Contenido relacionado