domingo, 26 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Trobat un cap de mufló en l’aeroport Alacant

La Guàrdia Civil de l’Aeroport d’Alacant-Elx, ha detectat en una maleta facturada les restes d’un animal embolicades entre plàstics i cinta americana.

Es tracta d’un cap d’animal a la qual encara estava pegada la resta de la pell i part de les potes. Davant la presència d’una espècie animal, es va procedir a avisar al Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil perquè es fera càrrec. Quan es van personar els agents i van observar la peça, van concloure que es tractava d’un cap de mufló.

La persona que els transportava era un holandés, que ho havia obtingut com a peça de caça a Aiora (València) i ara pretenia portar-li-ho al seu país sense passar per cap control de duana. Els agents després de confiscar la peça, va procedir a denunciar a l’home per una infracció administrativa a la Llei de Caça i Pesca a causa que mancava de llicència de caça i de permís per a la captura d’este tipus d’animals.

El servei del SEPRONA ja ha traslladat la peça que ha quedat a la disposició de la Conselleria de Medi ambient i ha destacat la insalubritat d’este “trofeu” que encara contenia la pell de l’animal i que no havia sigut tractat per al seu transport. A més les altes temperatures podrien haver accelerat la seua putrefacció, la qual cosa podria haver suposat un risc sanitari de caràcter elevat.

Últimas noticias

Contenido relacionado