Troben el cadàver d’una nounada en la planta de residus de Manises

Un treballador de la planta de residus de la localitat valenciana de Manises ha trobat el cadàver d'una bebè nounada que havia sigut llançat a un contenidor de brossa, segons ha informat la Guàrdia Civil, que s'ha fet càrrec de la recerca.

nounada

Un treballador de la planta de residus de la localitat valenciana de Manises ha trobat el cadàver d’una bebè nounada que havia sigut llançat a un contenidor de brossa, segons ha informat la Guàrdia Civil, que s’ha fet càrrec de la recerca.

La troballa s’ha produït de matinada en una de les cintes de triatje de les citades instal·lacions, han informat les mateixes fonts. El bebè era una xiqueta, de raça caucàsica, que encara tenia el cordó umbilical, per la qual cosa la recerca se centra ara en la pràctica de l’autòpsia i també a tractar de trobar a la mare.

La Guàrdia Civil tracta de determinar, a més, l’horari i la procedència del camió de brosses que ha pogut traslladar el cos fins a la citada planta de reciclatge, que és destinació diària de centenars de tones de residus procedents de València i altres poblacions de l’àrea metropolitana.

Segons el personal de la planta de tractament, coneguda com a Instal·lació 3, el cos s’ha trobat al voltant de les 4.35 hores, moment en el qual s’ha activat un protocol d’actuació específic davant la troballa de restes humanes, armes o explosius, que implica la parada de la cinta i l’avís immediat a la Guàrdia Civil.

Els agents han arribat a la planta sobre les cinc de la matinada i han establit un cordó de seguretat al voltant de la cinta de triatje fins que, unes sis hores més tard, s’ha procedit a l’aixecament del cadàver en presència d’un jutge.

Les brosses que es tractaven en la cinta on ha aparegut el cos del bebè procedien d’un fossat en el qual les havien dipositat prèviament desenes de camions. En aqueix fossat s’havien estat llançant brosses durant unes dues hores abans de la troballa del cos, per la qual cosa els responsables de la planta de tractament creuen que resultarà complicat fitar el lloc de procedència.

Aquestes instal·lacions estan preparades per a tractar prop d’un miler de tones diàries, segons la informació de la seua pàgina web, i juntament amb la planta situada a Quart de Poblet (de la UTE Els Fogons) assumeix el tractament de la totalitat dels residus generats en l’àrea metropolitana de València.

Publicitat