Troben el cadàver de Blanca Fernández Ochoa en el pic de la ‘Peñota’

Aquesta muntanya està molt prop de l'aparcament on estava el cotxe de la medallista olímpica

Blanca Fernández Ochoa, exesquiadora i pionera dels èxits de l’esport espanyol, desapareguda des de fa 11 dies, ha sigut trobada morta en el pic de la ‘Peñota’ (Serra de Guadarrama), segons han informat fonts de la investigació.

La ‘Peñota’ és una muntanya pròxima a l’aparcament de Cercedilla on va aparéixer el cotxe de l’esportista, en el límit provincial entre Segòvia i Madrid.

El cos de la medallista olímpica, de 56 anys, ha sigut trobat després de quatre jornades de grans batudes en la zona.

Al voltant de les 13 h s’havia trobat un cos, immediatament se li va comunicar als familiars que era de Blanca, una hora més tard li ho han confirmat a la premsa.

Ha sigut el tràgic desenllaç d’una desaparició que durant dies ha estat envoltada d’incògnites. L’esportista va ser vista per última vegada per la seua família el passat 23 d’agost i aquesta va denunciar la desaparició el 29.

Les càmeres de seguretat d’un supermercat la van gravar comprant menjar el dia 24 i l’1 de setembre va aparéixer el seu cotxe en l’aparcament de ‘las Dehesas de Cercedilla’, zona en la qual des de llavors s’ha centrat el dispositiu de cerca.

Blanca Fernández Ochoa va ser la primera dona espanyola que va pujar al podi en uns Jocs Olímpics, i l’única que l’ha fet en uns d’Hivern. Va ser en Albertville’92.

Tenia dos fills. El seu germà Francisco, Paquito -mort en 2006-, va ser també un pioner de l’esquí a Espanya i campió olímpic.

Res més conéixer-se la notícia s’han succeït els missatges de condolença de tots els àmbits de la societat espanyola.

Durant la vesprada, la Delegada del Govern ha comunicat que compadirà abans els mitjans de comunicació per a donar totes les explicacions pertinents sobre el major operatiu posat en marxa en la Comunitat de Madrid per a trobar a l’esportista.

Ara tan sols queda esperar a l’autòpsia per a conéixer el motiu de la defunció.

CatalanSpanish