Troben un cultiu de marihuana de 250 plantes al costat d’un col·legi

La plantació suposava un risc tant per l'emmagatzematge de fertilitzants i abonaments com per les precàries instal·lacions elèctriques.

Agents de la Policia Nacional ha desmantellat en un habitatge de l’Alacant un cultiu de 250 plantes de marihuana en avançat estat de creixement i floració, de fins a tres metres d’altura, i han detingut a les seues cinc presumptes responsables. La plantació es trobava al jardí, confrontant amb un centre d’Educació Infantil i Primària, i les plantes depassaven la tanca perimetral de l’immoble.

La investigació va arrancar quan els agents van tindre coneixement de la possible existència d’una plantació de marihuana a l’interior d’un immoble situat a la ciutat d’Alacant, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Rovira  

Els investigadors, una vegada practicades les primeres gestions, van comprovar que per la seua gran grandària les plantes depassaven en alguns punts de l’immoble la tanca perimetral.

La plantació il·legal de marihuana suposava un “alt perill” per als veïns dels habitatges adjacents, no sols per l’emmagatzematge de fertilitzants i abonaments utilitzats per a cultivar-les i les precàries instal·lacions elèctriques que presumiblement s’utilitzaven per a tals fets, sinó pel fet que de manera confrontant amb l’habitatge investigat es troba un centre d’educació primària i infantil.

Els agents van esbrinar qui eren els presumptes responsables de la plantació, per la qual cosa van establir un dispositiu orientat a la localització de tots ells que va culminar el passat dia 10 d’octubre.

Després de la detenció dels cinc presumptes autors, els agents de la UDYCO de la Brigada Provincial de Policia Judicial, en col·laboració amb els agents del Grup Operatiu de Resposta (GOR) de la Comissaria de Districte Nord d’Alacant, van dur a terme el registre de l’habitatge investigat. A l’interior del jardí de la finca van trobar una plantació de 250 plantes de marihuana de gran grandària i en avançat estat de creixement i floració de tres metres d’altura.

De la mateixa manera, a l’interior de l’habitatge van localitzar dues habitacions emprades com a zona d’assecament, tractament i magatzematge en la qual van descobrir multitud de cabdells de marihuana en procés d’assecat amb un pes de set quilograms.

A més de la droga confiscada, els investigadors van intervenir de l’interior de l’habitatge un revòlver detonador, una pistola detonadora, tres armes llargues detonadores, multitud de matxets i navalles automàtiques, dues bàscules de precisió, un vehicle i prop de 1.000 euros en efectiu.

Els presumptes responsables de la plantació, tres homes i dues dones de 27 i 54 anys, van ser detinguts per un presumpte delicte de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

PublicitatJuega Limpio Orihuela