Trump evoluciona “molt bé” segons la versió oficial, encara que fonts de la Casa Blanca ho desmenteixen

Els metges que ho atenen van brindar una conferència de premsa sobre l'estat de salut del president dels Estats Units després de donar positiu de coronavirus.

El president dels Estats Units, Donald Trump, aquesta “molt bé”, sense presentar febre ni necessitat de rebre assistència d’oxigen i romandrà a l’hospital Walter Reed per al seu tractament contra el coronavirus, van explicar hui els metges que l’atenen. No obstant això, minuts després ha transcendit que fonts de la Casa Blanca han advertit que l’estat de salut de Trump és “molt preocupant”.

Trump “no té febre fa 48 hores”, per la qual cosa “som optimistes” del seu estat, va anunciar el cap de l’equip mèdic presidencial, Siguen P. Conley, i va relatar que el republicà tampoc presenta dificultats per a respirar o caminar.

El nivell de saturació d’oxigen del mandatari és del 96% i la tos i la congestió nasal estan millorant, va detallar el metge en una roda de premsa a l’hospital militar situat prop de Washington on Trump va ser ingressat ahir.

Trump rep un tractament amb l’antiviral remdesivir, un dels pocs fàrmacs que van provar ser útils contra la Covid-19 i els Estats Units, el país més afectat per la pandèmia, va acaparar al juny tota la seua producció, en un moviment que va provocar crítiques d’altres països.

“Ho estem monitorant molt de prop per a detectar qualsevol evidència de complicacions ja siga pel coronavirus o pel tractament que estem receptant per a millorar-lo”, van indicar els professionals.

D’acord amb el que va explicar Conley, Trump va començar a tindre una tos lleu i una mica de congestió nasal i fatiga el dijous a la vesprada i el PCR realitzat aqueixa nit va confirmar el positiu en coronavirus.

Els metges es van enfocar a vigilar el cor i els renyons i de moment la funció d’aqueixos òrgans és normal, mentre que la fatiga i la tos milloraven, va assegurar l’equip mèdic que atén a Trump.

El metge no va precisar quant temps estarà el mandatari internat i va explicar a més que la primera dama, Melania Trump, també contagiada, es troba bé a la Casa Blanca i sense necessitat de ser hospitalitzada.

“Vaig bé, crec! Gràcies a tots! Amor!“, va escriure en les últimes hores Trump de 74 anys en el seu compte de Twitter, poc després de començar el seu tractament.

No obstant això, poc després de la roda de premsa ha transcendit que des de la Casa Blanca s’ha informat els periodistes que normalment fan el seguiment de la Presidència que l’estat de salut de Trump és “molt preocupant“. A més, han advertit que “les pròximes 48 hores seran crítiques”.

“Els signes vitals de les últimes 24 hores han sigut molt preocupants i les pròximes 48 hores seran crítiques per al seu estat. Encara no estem en el camí per a una recuperació plena”, ha explicat la font al grup de premsa de la Casa Blanca.

La d’ahir va ser una jornada frenètica a Washington, amb rumors sobre la salut del republicà i rastreig dels seus contactes recents, com el seu rival en les urnes, el candidat demòcrata Joe Biden, que va anunciar que s’havia sotmés a una prova amb resultat negatiu.

Abans dels positius de Trump i de la primera dama, es va conéixer el de l’assessora Hope Hicks, i posteriorment es van conéixer més contagis en l’entorn presidencial com els casos dels senadors Mike Lee i Thom Tillis.

També van donar positiu la exasesora Kellyanne Conway, el cap de campanya de Trump, Bill Stepien; la presidenta del Comité Nacional Republicà, Ronna McDaniel, i el president de la Universitat de Notre Dóna’m, John I. Jenkins.

A tot això, se suma que el moderador del debat presidencial del dimarts, Chris Wallace, va revelar que Trump no es va sotmetre a la prova del coronavirus com estava estipulat ja que va arribar a l’esdeveniment a poc temps de començar.

CatalanSpanish