15.8 C
Valencia

Trump assegura trobar-se “molt millor” i que tornarà prompte a la campanya, malgrat rumors sobre la seua salut

El mandatari també ha agraït als líders internacionals pels seus bons desitjos, així com als membres del seu partit i els seus rivals demòcrates.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dissabte en un vídeo publicat en el seu Twitter que es troba “molt millor” i que tornarà prompte a la campanya, després que fonts de la Casa Blanca indicaren que la salut del President era “molt preocupant”.

Trump ha assegurat que “tornarà prompte” per a finalitzar la campanya i ha qualificat de “miraculosos” els tractaments impartits pels doctors, encara que ha assenyalat que “el pròxim parell de dies” serà clau per a veure com es desenvolupa la seua malaltia.

El mandatari també ha agraït als líders internacionals pels seus bons desitjos, així com als membres del seu partit i els seus rivals demòcrates.

EVOLUCIÓ FAVORABLE

Durant el matí del dissabte, el metge del president, Siguen Conley, va assegurar que “evolucionava favorablement” en el primer part donat des de l’hospitalització del mandatari.

- Publicitat -

L’assessor mèdic de Trump, Shaun Dooley, ha assegurat que el mandatari està rebent cura mèdica multidisciplinària, “totes les funcions dels seus òrgans són correctes i no té problemes a respirar. Està excepcionalment animat”, ha afegit.

Així, Trump “porta 24 hores sense febre, mantenim un caut optimisme, i satura a un 96 per cent”, diagnòstic que convida a un “caut optimisme”, segons Conley, qui va eludir donar una data concreta per al seu retorn. “Va tindre tos, febre i mai ha tingut dificultats per a respirar”, ha afegit.

CONTRADICCIONS

- Publicitat -

De tornada als símptomes, Conley ha precisat que en les últimes hores Trump “va tindre tos i febre, però mai ha tingut dificultats per a respirar”, ha insistit el metge, enfront d’informacions publicades aquest matí en mitjans estatunidencs que apuntaven al contrari.

En la roda de premsa s’han donat dades contradictòries amb el que se sabia fins ara, ja que Conley ha afirmat en un cert moment que havien passat 72 hores des del diagnòstic, la qual cosa situa el positiu de Trump en el dimecres i no en el divendres, abans del seu desplaçament a Minesota dijous passat per a participar en un acte de campanya de recaptació i en un míting a l’aire lliure.

Un altre membre de l’equip mèdic, Brian Garibaldi, ha explicat que el president es va sotmetre “fa unes 48 hores” a una teràpia experimental d’anticossos, la qual cosa situa el seu inici al migdia del dijous, també abans d’un acte en Nova Jersey. Es referia així al tractament d’anticossos de Regeneron.

Posteriorment el propi Conley ha publicat un comunicat en el qual ha matisat que quan es va dir 72 hores es referien al “dia tres” i quan es va dir 48 hores, es referia al “dia dos” des del diagnòstic.

“El president va ser diagnosticat amb COVID-19 en la vesprada del dijous 1 d’octubre i se li va subministrar el còctel d’anticossos de Regeron (sic) el divendres, 2 d’octubre”, afirma Conley en un comunicat difós per la Casa Blanca.

El fet que es referira a Regeneron com Regeron ha posat en dubte aquesta rectificació. De fet, una portaveu de Regeneron ha explicat en declaracions a la CBS que és erroni referir-se a aquest tractament com a “anticossos policlonales” com diu el comunicat de Conley, sinó que es tracta de “dos anticossos monoclonals”. El comunicat de Conley no està signat.

En el que a les proves es refereix, en la roda de premsa s’ha insistit que la confirmació per PCR del positiu es va conéixer en la vesprada del dijous, encara que no s’ha concretat si va donar positiu en alguna prova ràpida anterior feta amb antígens.

Finalment, i malgrat l’optimisme transmés per l’equip mèdic en roda de premsa, sembla ser que Trump “per descomptat que va rebre oxigen” el divendres. El doctor Conley s’ha limitat a declarar en roda de premsa que Trump “no està rebent oxigen en aquest moment”. En ser interrogat per si el va rebre prèviament, el militar sanitari no ha respost directament: “Aquest matí no ha necessitat”.

ESTAT “MOLT PREOCUPANT”

Poc després de la roda de premsa ha transcendit que des de la Casa Blanca s’ha informat els periodistes que normalment fan el seguiment de la Presidència que l’estat de salut de Trump és “molt preocupant”. A més, han advertit que “les pròximes 48 hores seran crítiques”.

“Els signes vitals de les últimes 24 hores han sigut molt preocupants i les pròximes 48 hores seran crítiques per al seu estat. Encara no estem en el camí per a una recuperació plena”, ha explicat la font al grup de premsa de la Casa Blanca.

L’únic responsable de la Casa Blanca durant la roda de premsa de l’equip mèdic a l’Hospital Militar Nacional Walter Reed era el cap de gabinet, Mark Meadows.

Mentrestant, el president estatunidenc ha transmés el seu agraïment al personal sanitari pel seu treball per a combatre la pandèmia. “Metges, infermers i TOT el personal de GRAN Hospital Walter Reed i les altres institucions similars són ESTUPENDES!!! S’han aconseguit enormes progressos en els últims sis mesos per a combatre aquesta PLAGA. Amb la seua ajuda, em sent bé!”, ha publicat Trump en el seu compte personal en Twitter.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià