El TS manté l’absolució per als acusats de la branca valenciana de Nóos

Els cinc van demanar l'absolució en el judici, en entendre que no hi havia il·legalitat en els acords aconseguits amb l'Institut Nóos 

El Tribunal Suprem ha mantingut l’absolució dictada per l’Audiència de Palma pels cinc acusats de la branca valenciana del cas Nóos, entre ells l’exvicealcalde de València Alfonso Grau i l’exsecretari de Turisme de la Generalitat Luis Lobón.

En la seua resolució al recurs de cassació presentat contra la sentència de Nóos, el Suprem confirma així mateix l’absolució de José Manuel Aguilar, exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València (CACSA); de Jorge Vetlla, també exdirector de CACSA, i de la qual fos responsable jurídica d’aquesta entitat, Elisa Maldonado.

Manté així el pronunciament del tribunal balear respecte al vessant valencià del cas, en la qual s’investigava l’organització per part de l’Institut Nóos de tres cims del València Summit i del projecte dels Jocs Europeus, pels quals diferents entitats públiques valencianes van pagar 3,5 milions d’euros.

Grau estava acusat dels presumptes delictes de prevaricació administrativa, malversació, frau a l’administració i tràfic d’influències en relació amb la contractació de l’institut Nóos a través de la Fundació Turisme de València Convention Bureau (FTVCB), que ell presidia, i s’enfrontava una petició de condemna d’11 anys de presó.

Lobón, per la seua banda, estava acusat per prevaricació, falsedat, malversació i tràfic d’influències a contractar a l’institut de Urdangarin per organitzar els fòrums València Summit i promoure la candidatura de la capital llevantina per organitzar uns Jocs Europeus, i afrontava sol·licituds de condemna d’entre 8 i 11 anys.

Els cinc van demanar l’absolució en el judici, en entendre que no hi havia il·legalitat en els acords aconseguits amb l’Institut Nóos d’Iñaki Urdangarin i Diego Torres, en acollir-se a la fórmula del patrocini i van defensar que en tots els casos van ser avalats per informes tècnics i jurídics. EFE