2:13 am - Wednesday, 27 May 2020

El TSJ anul·la parcialment el decret del Consell i retorna als col·legis concertats les aules suprimides

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

La Sala del Contenciós estima parcialment 13 recursos contra la norma autonòmica i obliga a mantenir les aules concertades que Educació no va renovar

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus Matriculació
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha estimat parcialment cinc recursos interposats contra el decret de la Conselleria d’Educació que regula l’ensenyament concertat i contra el reglament que fixa els criteris per a l’accés o renovació d’estos.

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa avala la legalitat de part de la norma recorreguda, reconeix que la Generalitat Valenciana “no està obligada a concertar”; admet que si l’Administració autonòmica “opta pels concerts, no està obligada a la gratuïtat total” però precisa que, en el cas de l’ensenyament no obligatori, “si opta pels concerts, ha de sotmetre’s a la normativa bàsica de l’Estat” que impedeix extingir per Decret concerts que segueixen vigents i obliga a renovar-los si els centres educatius compleixen els requisits exigits per la norma.

“L’Administració, mentre els centres complisquen amb els requisits establerts en les normes, ha de mantenir-los (…). L’extinció unilateral per Decret no es regula com a causa d’extinció (…). La raó és òbvia, és contrària a Dret”, assenyala la Sala en les seues resolucions en les quals estableix que l’Administració Autonòmica “no només no pot extingir-los unilateralment, sinó que ha de renovar-los sempre que (el col·legi) seguisca compliment els requisits que marca el precepte”.

L’Estat, arguïen els magistrats, “ha deixat en mans de les Comunitats Autònomes l’opció de formalitzar concerts per les ensenyances no obligatories. Significa l’exposat, que correspon a cada Comunitat Autònoma la decisió de formalitzar o no concerts en estos nivells d’ensenyament”.

Però, “una vegada que ha decidit formalitzar concerts per als ensenyaments no obligatoris (…) queda vinculada al règim bàsic de l’Estat per als concerts”. La Generalitat “no pot escudar-se en què no està obligada a concertar”.

D’esta manera, el TSJ dóna la raó, en algunes de les seues pretensions, als recurrents que van impugnar la disposició general del decret.

La Sala avala la legalitat de part de la norma recorreguda i empara a la Conselleria d’Educació en la seua decisió de suprimir els concerts de Formació Professional Bàsica per falta d’alumnat matriculat.

Els magistrats consideren que tals articles no vulneren els drets de les famílies en segones o posteriors opcions, ni discriminen als alumnes que opten per l’ensenyament concertat respecte de la pública.

Tampoc consideren contrari a dret l’article que limita, via Pressuposats Generals de la Generalitat Valenciana, les unitats que han de concertar-se cada curs.

Sobre la base destes cinc sentències, el TSJ ha resolt els casos particulars de huit centres educatius que havien recorregut la no renovació o reducció del nombre d’aules que tenien concertades.

La Sala estima els recursos de huit col·legis i els reconeix el dret a conservar les aules concertades que la Generalitat no els va renovar.

“Per poder reduir una unitat, l’Administració ha d’oferir una motivació sòlida, suficient i degudament justificada”. “En el supòsit que ens ocupa”, assenyala el Tribunal en relació a la decisió de la Conselleria de reduir les aules concertades amb el Col·legi El Pilar de València, “s’ha limitat a emplenar uns impresos. El Tribunal no té forma de comprovar com s’han distribuït les unitats, criteris seguits que puguen ser verificats, com se situarien hipotèticament a la zona els alumnes la unitat dels quals se suprimeix (…). Ni existeix motivació ni molt menys (la decisió) està degudament justificada com exigeix el nostre Alt Tribunal”.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Sanitat incorpora 283 noves morts per Covid-19 a l’informe diari de dades, 35 en els últims 7 dies

En total s'han produït 27.117 defuncions pel nou coronavirus a Espanya i s'han notificat 236.259 casos d'infecció.

Metges d’atenció primària de la Comunitat i de tot l’estat qüestionen què passarà i com serà este servei en “l’era COVID”

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) organitza este dimecres, 27 de maig, a les 18 hores, un debat en línia sobre "Present i...

STEPV rebutja la tornada a les aules al juny dels últims cursos de cada cicle

El sindicat de treballadors de l'ensenyament del país valencià, STEPV, "rebutja" la mesura que es preveu adoptarà la conselleria d'Educació de què a...

Quatre detinguts per simular el segrest d’un pacient ingressat per un presumpte positiu per coronavirus

De forma paral·lela, els segrestadors també es van posar en contacte amb els pares i un altre germà del suposat segrestat, que es trobaven a Algèria, exigint-los el pagament d'un rescat.

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola a dos empreses de Múrcia.

Esta publicació està disponible en : Valencià