El TSJCV rebutja el recurs d’Echávarri i li augmenta la pena d’inhabilitació a 12 anys

La Sala ha rebutjat el recurs interposat per l'exalcalde socialista d'Alacant, Gabriel Echávarri.

PublicitatAVL

La Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat el recurs interposat per l’exalcalde socialista d’Alacant, Gabriel Echávarri, contra la sentència de l’Audiència que li condemnava per prevaricació administrativa en el ‘cas Comerç’ i eleva de huit a 12 els anys d’inhabilitació que li corresponen, per “estricte mandat legal”.

El tribunal considera que en este cas és aplicable la reforma del Codi Penal que va entrar en vigor al juliol de 2015, per la qual es castiga la prevaricació administrativa (article 404) amb penes d’entre nou i 15 anys d’inhabilitació i, per açò, li augmenta la condemna.

PublicitatRovira  

De la mateixa manera, l’alt tribunal valencià incrementa la pena per als dos assessors d’Echávarri, també condemnats en el cas, Pedro de Gea i Lalo Díez, fins als 12 i 9 anys d’inhabilitació, respectivament.

L’Audiència d’Alacant va condemnar a l’octubre de l’any passat a l’ex-primer edil i als seus dos assessors per un “fraccionament, deliberat i reiterat” per a “eludir la normativa vigent en matèria de contractació administrativa” per fraccionar 189.000 euros en 25 factures en campanyes de promoció comercial el Nadal del 2016.