20.3 C
Valencia

Tudi Torró, elegida acadèmica de l’AVL per a cobrir la vacant de Carme Miquel

L’activitat de la nova acadèmica ha estat sempre relacionada amb l’ensenyament, la coordinació docent i la gestió educativa.

- Publicitat -AVL

El Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha elegit este matí, per díhuit vots a favor i un en blanc, la mestra i filòloga Maria Virtuts Torró Ferrero (Ontinyent, 1955) nova acadèmica de la institució normativa de la Generalitat Valenciana, que des de hui ocuparà la vacant que va deixar Carme Miquel amb el seu traspàs el passat mes de juny.

Abans de la votació, l’acadèmica i professora de la Universitat d’Alacant Maribel Guardiola ha defés la candidatura de la senyora Torró, presentada amb l’aval de tretze dels vint acadèmics. En el parlament ha destacat els seus mèrits com a “referent docent, pedagògic i cívic arreu del nostre territori”.

L’activitat de la nova acadèmica ha estat sempre relacionada amb l’ensenyament, la coordinació docent i la gestió educativa. Al llarg de la seua carrera professional ha ocupat diferents càrrecs tant en la Universitat d’Alacant com en la Conselleria d’Educació, on va ser directora territorial d’Alacant fins a la seua jubilació enguany mateix.

L’experiència docent de Tudi Torró s’ha vist reflectida en la publicació de llibres i materials educatius per a Primària i Secundària, treballs que han servit de referència a molts mestres i pedagogs. A més, la nova acadèmica ha sigut guardonada amb el Premi Federació Escola Valenciana, el Jaume I d’Elx, el Vicent Ventura o el Joan Baptista Basset, entre altres.

La seua activitat professional, divulgadora, compromesa en la defensa de la llengua i la cultura, ha permés a l’AVL considerar-la mereixedora d’ocupar un lloc en l’ens normatiu. En paraules de l’acadèmica Maribel Guardiola en la sessió plenària, la seua incorporació i vàlua aportarà “un plus de reconeixement social” a la institució acadèmica.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat registra 582 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Sanitat ha declarat 15 brots més en tot el territori valencià.

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià