L’Ajuntament desconeixia el projecte del túnel submarí del port de València i sospita que siga electoralista

L'Ajuntament de València ha assegurat davant l'anunci del president de la Generalitat, Ximo Puig, de construir un túnel submarí que connectarà els ports de la ciutat i de Sagunt que el consistori "no tenia constància" d'aqueix projecte "tret de la mànega" i dubte del seu caire electoralista.

L’Ajuntament de València ha assegurat davant l’anunci del president de la Generalitat, Ximo Puig, de construir un túnel submarí que connectarà els ports de la ciutat i de Sagunt que el consistori “no tenia constància” d’aqueix projecte “tret de la mànega” i dubte del seu caire electoralista.

“Qualsevol proposta que afecte la ciutat i el Port de València, que està a València, ha de comptar amb l’Ajuntament, que representa els interessos de la ciutat i els seus veïns”, han subratllat fonts municipals, que també assenyalen l’existència de la comissió Port-Ciutat per a aquests casos.

A més, han declarat que no saben si l’anunci s’ha fet “davant les proximitat d’eleccions” i han afirmat que l’Ajuntament “haurà de conéixer formalment l’afecció a la ciutat d’aquesta infraestructura, tant als barris com a l’horta”.

“No s’entén que per a la mobilitat de les persones en l’àrea metropolitana de València pretenguen aportar a penes 10 milions d’euros, i en canvi es traguen anuncis de la mànega per valor de 400 milions quan tots els experts porten anys reivindicant la millora de les infraestructures ferroviàries i la realització del Corredor Mediterrani”, han apuntat des del consistori.

D’aquest forma, també ha denunciat que en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2019 només es contemplen 2,7 milions d’euros en el cas del túnel passant del corredor. “L’Ajuntament continua apostant per infraestructures de comunicació sostenibles com són els accessos i la facilitat de pas soterrat del ferrocarril”, han conclòs les fonts.

Publicitat