Turisme reforça les ajudes de 2019 a empreses i associacions elevant la dotació a 3,5 milions d’euros

Turisme Comunitat Valenciana ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria d'ajudes dirigides a les empreses del sector turístic amb l'objectiu de millorar la seua competitivitat i contribuir al desenvolupament sostenible i responsable de l'activitat turística en el territori. 

Turisme Comunitat Valenciana ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria d’ajudes dirigides a les empreses del sector turístic amb l’objectiu de millorar la seua competitivitat i contribuir al desenvolupament sostenible i responsable de l’activitat turística en el territori.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “amb l’objectiu d’afavorir la creació de productes singulars de base experiencial i la desestacionalització de l’activitat turística la convocatòria d’ajudes 2019 s’ha dotat amb 3,5 milions d’euros, la qual cosa suposa 1.350.000 euros més que en 2018”.

Rovira  

En aquest sentit, ha subratllat que la intenció del Consell és “contribuir, al costat de les empreses del sector, a l’impuls d’un turisme sostenible, responsable, inclusiu i innovador” i ha incidit que “és necessari presentar la millor imatge de la Comunitat Valenciana, i per a això és imprescindible el treball conjunt d’administracions públiques i agents privats”.

Quatre línies d’ajudes diferents 

La convocatòria d’ajudes publicada en el DOGV consta de quatre programes diferents.

Així, el primer està dirigit al ‘Foment de la competitivitat empresarial’, amb una dotació inicial d’1.800.000 euros. Aquest programa subvencionarà actuacions d’impuls al turisme sostenible, accessible i la innovació empresarial a través de projectes dirigits a racionalitzar el consum de recursos naturals, la inversió en infraestructures i equipaments que promoguen un model eco-sostenible; l’impuls del turisme inclusiu a través d’actuacions que incorporen tecnologies dirigides a atendre la diversitat funcional dels turistes o l’impuls de la innovació mitjançant aplicacions que fomenten el desenvolupament tecnològic en les empreses turístiques.

El segon programa persegueix el ‘Suport a les activitats esportives i culturals d’impacte turístic internacional’ i compta amb una dotació de 300.000 euros dirigida a les entitats organitzadores de campionats, proves, concentracions i esdeveniments esportius i culturals d’impacte internacional que se celebren en la Comunitat Valenciana.

El tercer dels programes, el dirigit al ‘Impuls al màrqueting de producte turístic de la Comunitat Valenciana’, està dotat amb 700.000 euros i orientat a afavorir l’adaptació de la nostra oferta als desafiaments actuals del mercat turístic, la transformació digital i l’adequació del producte a les demandes actuals del turista.

El quart programa és el denominat ‘Impuls a les activitats musicals d’impacte turístic’, programa que té una consignació inicial de 700.000 euros i entre les accions subvencionables dels quals es troben festivals de música de caràcter internacional que se celebren en la Comunitat Valenciana, contribuint amb això a la creació d’un producte turístic singular a través de les marques Mediterranew Musix i MediterranewFest.

El secretari autonòmic de Turisme ha apuntat la necessitat de donar suport “a iniciatives que afavorisquen la generació de nous fluxos turístics cap a la nostra destinació i el posicionament de la Comunitat Valenciana en nous segments de demanda turística”.

8.7 milions d’euros en ajudes en 2019 

Colomer ha recordat també que la setmana passada es va publicar la convocatòria d’ajudes dirigides a entitats locals, dotada amb 5,2 milions d’euros, per a modernitzar i diversificar l’oferta turística dels municipis de la Comunitat Valenciana i incrementar la seua competitivitat com a destinacions.

Així, segons ha subratllat el secretari autonòmic, “en aquest 2019, des de TurismeComunitat Valenciana destinarem un total de 8,7 milions d’euros en ajudes dirigides a empreses i destinacions turístiques.”

Finalment, cal recordar que tant les ajudes a empreses i associacions convocades hui com les ajudes a entitats locals s’hauran de sol·licitar telemàticament a partir del 15 de gener. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà un mes després, el 15 de febrer.

PublicitatJuega Limpio Orihuela