Ximo Puig intensifica els contactes amb el sector turístic alemany per a impulsar un mercat que creix un 7%

La presència de turistes alemanys es va reduir en 2018 fins a un 10% en les principals destinacions turístiques espanyoles, en tant que aquest mercat va augmentar en la Comunitat fins a aconseguir la xifra de 560.000 visitants

El President de la Generalitat, Ximo Puig, durante la visita al stand de la Comunitat Valenciana en la Feria Internacional de Turismo de Berlín (ITB).EFE/ Juan Carlos Cárdenas

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha aprofitat la seua presència aquest dijous en la Fira Internacional de Turisme de Berlín (ITB) per a intensificar els contactes amb el sector turístic alemany amb la finalitat d’impulsar un mercat amb gran potencial que creix per damunt del 7% en la Comunitat Valenciana mentre descendeix en la resta d’Espanya.

El cap del Consell ha assenyalat que “el mercat turístic alemany és fonamental” per al sector turístic valencià i la seua aportació al PIB, i s’ha mostrat partidari d’aprofundir en les accions que desenvolupa el Consell per a acostar-se “d’una manera constant” al turisme alemany.

Es tracta d’una estratègia que, segons ha afirmat el president, ha tingut una bona resposta en la Comunitat Valenciana d’acord amb les xifres aconseguides en 2018, que indiquen un creixement del turisme alemany del 7,1%, mentre en les principals destinacions espanyoles les visites es van reduir fins a un 10% (el cas de Catalunya) i la mitjana nacional va baixar en un 4,1%.

De fet, enfront de la tendència ascendent en el territori valencià, comunitats com Canàries també van experimentar l’any passat un descens del 4,8%, i Andalusia i Balears van reduir les seues xifres en el mercat alemany en un 3,2%.

En total, 559.390 turistes alemanys -el quart mercat en importància per al territori valencià, amb una quota del 6,1%- van visitar la Comunitat Valenciana l’any passat. A més, també va ser positiva la tendència pel que fa a la duració de l’estada mitjana (11,1 dies) i la despesa mig diària per turista (83,8 euros).

El president, que ha visitat l’estand de la Comunitat Valenciana en la fira, ha explicat que l’estratègia de Turisme Comunitat Valenciana per a acostar el producte valencià visibilitza no solament el turisme de sol i platja, sinó també el turisme de ciutat o el cultural, així com el turisme actiu, el de congressos o l’esportiu, en els quals la Comunitat Valenciana s’està especialitzant.

A més, Puig ha afirmat que la Comunitat Valenciana “ofereix hospitalitat”, així com autenticitat, tant des del pla festiu com des del natural o el gastronòmic.

Increment del 40% en accions de promoció

Per això, tal com ha destacat Puig, durant 2019 està previst dur a terme 18 accions “diverses i plurals” en els diferents lnder, la qual cosa suposa un 40% més que l’any anterior, actuacions que es realitzaran en col·laboració amb Turespaña i les marques turístiques de la Comunitat. Entre aquestes accions destaquen, per exemple, la participació en el congrés Imex de Frankfurt i el Routes Europe de Hannover o la promoció del turisme actiu, esportiu i cultural amb diferents campanyes.

També s’ha referit el president a la importància de reforçar la connectivitat aèria d’Alemanya amb els tres aeroports valencians, que, com ha explicat, ha augmentat amb l’aposta de companyies com Lufthansa.

Durant la seua visita a la fira ITB, en la qual també s’ha reunit amb el conseller de l’oficina de Turespaña a Frankfurt, Julio López, el president ha recordat la fortalesa del turisme valencià, que suposa el 14% del PIB i que ja rep a 9 milions de visitants a l’any. L’agenda de reunions desplegada aquest dijous s’ha completat amb la reunió mantinguda pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, amb el director general de receptiu a Espanya de l’operador turístic Der Touristik, Eduardo Zamorano.

Turisme basat en els valors

El president també ha visitat l’estand de la Comunitat Valenciana en el pavelló LGBTQ+ Travel, on ha participat en la presentació d’aquesta oferta turística.

Allí, el cap del Consell ha reclamat “un turisme basat en els valors” i el respecte, i ha reivindicat la Comunitat Valenciana com una societat lliure, oberta i inclusiva, “en la qual ningú queda al marge”.

La Generalitat, en la seua aposta per diversificar la seua oferta turística i augmentar la despesa i estada mitjanes, impulsa aquesta oferta per a un perfil interessat especialment pel turisme cultural i gastronòmic, que busca seguretat i bona connectivitat i que té a Benidorm, ciutat que tanca el calendari de Prides europeus, com a referent.

Brexit

D’altra banda, el president ha recordat que un terç del turisme estranger que arriba al territori valencià el fa des del Regne Unit, per la qual cosa ha ressaltat la importància “d’estar cada vegada més presents en diferents centres emissors”.

El president, que ha mostrat la seua preocupació per la incertesa que genera el Brexit, ha destacat, no obstant això, que es mantenen les xifres d’arribades de turistes britànics a la Comunitat.

El perfil del turista alemany

En 2018 van arribar a la Comunitat Valenciana 559.390 turistes alemanys, amb una despesa mig diària que ha crescut un 2,8%, fins a aconseguir els 83,8 euros. El 55,6% de les persones que van visitar la Comunitat, procedents d’Alemanya va tindre com a destinació la província d’Alacant.

Quant a la connectivitat, el 83% va accedir per via aèria i un 15% ho va fer per carretera. Així mateix, els mesos de juliol i agost van concentrar el 19,9% de les arribades, enfront del 25,1% de mitjana dels mercats estrangers.

Publicitat