Turisme ressalta l’aposta per la promoció en fires especialitzades com el certamen MADbird

Francesc Colomer ressalta que la Generalitat treballa per ser rellevant en aquest producte, ja que el turisme ornitològic tenen un potencial de creixement "molt destacat"

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat l’aposta de l’Agència Valenciana del Turisme per la promoció turística en fires especialitzades en producte com el ‘birding‘. Per això, ha ressaltat la participació de la Comunitat Valenciana en la fira de turisme ornitològic MADbird que se celebra a Madrid.

Durant aquest cap de setmana, l’Agència Valenciana del Turisme mostra la seua àmplia oferta turística de naturalesa amb un estand propi en la cinquena edició de la Fira Internacional de Turisme d’Observació de la Naturalesa, MADbird que se celebra a Madrid, en el Passeig del Prado.

Aquesta mostra se situa al costat de Cibeles i és una fira oberta al públic i dirigida a un segment interessat en l’observació d’aus, però també en les activitats relacionades amb la naturalesa des del punt de vista de l’observació i el gaudi.

En l’estand de Turisme s’oferirà informació sobre l’oferta de turisme ornitològic de la Comunitat Valenciana a través de divers material promocional. Cal ressaltar que les marques turístiques Costa Blanca i València Turisme col·laboren amb l’Agència Valenciana del Turisme en la distribució de material promocional en MADbird.

També estarà present l’Associació de Guies Birding de la Comunitat Valenciana, que aglutina a professionals del producte que actualment realitzen rutes i visites guiades per les principals zones d’observació d’aus de la Comunitat.

A més, al costat de la mostra de l’oferta turística entorn d’aquest producte, es presentarà al públic el projecte de reintroducció d’àguila pescadora als Parcs naturals del Montgó i de la Marjal de Pego Oliva. En la iniciativa estan involucrades tant les administracions locals (ajuntaments de Dénia, Pego, Oliva i Xàbia) i la Conselleria de Medi ambient, com a empreses privades. Així mateix, Torreblanca presentarà un projecte de recuperació i conservació d’espècies dins del projecte Life Paludícola.

Aquests projectes conservacionistes són de gran interés pel ‘birdwatcher‘ i, en general, per l’ecoturista, ja que aporten un valor afegit a les destinacions de turisme de naturalesa amb una clara aposta pel desenvolupament del turisme sostenible.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que la Generalitat participa en aquesta fira amb “l’objectiu de mostrar al públic madrileny i als i les turistes que es troben a la ciutat durant aquests dies una nova faceta de la Comunitat Valenciana com a destinació d’ecoturisme”.

Així, ha subratllat que “el turisme ornitològic és un producte especialitzat practicat per un públic molt exigent, amb la qualitat de la interpretació del patrimoni natural que constitueix la base de la seua experiència turística” i ha incidit que “aquest tipus d’actuacions forma part de la nostra estratègia per desestacionalitzar i ampliar l’oferta de la Comunitat Valenciana”.

A més Colomer ha ressaltat que “interessa treballar un segment de la demanda que no solament és essencialment respectuós amb els valors naturals, sinó que desestacionalitza la temporada i presenta un significatiu poder adquisitiu”.

En aquesta línia, Francesc Colomer ha assenyalat que “treballem per ser rellevants en aquest producte, ja que el turisme ornitològic tenen un potencial de creixement molt destacat”, i ha ressaltat la importància de “tenir una estratègia amb el sector i amb els actors del territori per desenvolupar el producte, la formació, la promoció i la qualificació que ens permeta ser rellevants com a destinació turística”.

Cal destacar que el turisme ornitològic està present entre el ventall d’experiències turístiques que es pot trobar a la web impulsada per l’Agència Valenciana del Turisme, atés que l’incipient sector del ‘birding‘ valencià ofereix també productes turístics experiencials dirigits tant a les anomenades “merles grises”, un públic més generalista interessat en la naturalesa i en les aus i que es considera que genera un major consum turístic, així com les anomenades “merles negres”, categoria en la qual es podria incloure a les famílies o a aquells turistes de naturalesa ocasionals.

Publicitat