11:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Turisme col·labora amb Rastre Solidari per a convertir l’oli usat dels seus centres CdT en ajudes socials

D’aquesta manera i a través de la recollida d’oli usat dels set centres CdT, repartits per tota la Comunitat, es podrà apadrinar a l’any a almenys cinc famílies necessitades de l’Associació Down València Treballant Junts.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha volgut destacar aquesta nova iniciativa “com a exemple no solament de sostenibilitat, ja que contribueix al reciclatge de l’oli i a la seua reutilització, sinó també de solidaritat, ja que, amb aquesta col·laboració, s’ajuda a l’enfortiment de les ONGs, perquè puguen seguir prestant la seua important labor social”.

En aquesta línia, el secretari autonòmic ha afirmat que Turisme vol ser “part activa d’un projecte de solidaritat que contribuïsca a canviar les coses en el nostre àmbit més proper”. Per a Colomer, amb aquesta col·laboració se cerca “dignificar l’economia i la Xarxa de Centres de Turisme, que formen a professionals i també a persones amb cor”.

Així mateix, Colomer ha afirmat que el seu compromís és el de traslladar aquesta iniciativa al sector turístic de la Comunitat i “animar a hotels i restaurants a fer el mateix, amb el que s’aconseguiria un volum important d’oli per a reciclar i en conseqüència, s’aconseguirien més ajudes”. El titular de Turisme ha volgut posar l’accent que “cal fer molta pedagogia i conscienciar a empreses vinculades al sector, un sector que sempre ha volgut estar lligat a valors i principis”.

Per al secretari autonòmic, “el turisme és un sector fonamental per a l’economia en contínua evolució, que, a més, ha d’adaptar-se constantment a la demanda en temes mediambientals i d’eficiència energètica, adoptant les mesures i la innovació necessàries per a millorar la competitivitat i la sostenibilitat”. Així mateix, ha recordat que el 2017 és l’any internacional del turisme sostenible, per la qual cosa “fomentar i incentivar aquest tipus d’iniciatives i col·laboracions amb ONG resulta crucial per a fer del turisme un catalitzador de canvi positiu”.

Últimas noticias

Contenido relacionado