Turisme Comunitat Valenciana coordina, a través de Invat·tur, la posada en marxa del Pla DTI-CV d’Alcoi

La ciutat alacantina forma part de la Xarxa DTI-CV des de novembre de 2018.

Publicitat

L’Oficina Assistència Tècnica DTI-CV de Invat·tur està coordinat el desenvolupament del Pla DTI d’Alcoi en col·laboració amb l’Ajuntament i la consultora Solumed. La ciutat alacantina forma part de la Xarxa DTI-CV des de novembre de 2018. Durant l’any 2019, Invat·tur preveu ampliar els plans en destinacions d’interior, un per província i Alcoi ha sigut el triat per a Alacant.

Alcoi és una ciutat referent en matèria de smartcities. Compte ja amb un projecte global de ciutat intel·ligent, la proposta de Invat·tur és afegir a aqueix projecte la part turística, gràcies a un full de ruta l’objectiu del qual és convertir Alcoi en Destinació Turística Intel·ligent de la Comunitat Valenciana DTI-CV. En aquests moments és destinació de nivell 2 i després del pla ascendirà a nivell 3, podent així beneficiar-se de subvencions dirigides exclusivament a destinacions amb major grau de desenvolupament.

PublicitatRovira  

L’Oficina de Turisme d’Alcoi ha acollit una reunió en la qual s’han traçat les línies d’actuació del pla, com la creació d’una comissió tècnica que serà l’origen de la futura smart office turística alcoiana i que comptarà amb la participació de totes les àrees de l’ajuntament.

Els participants en la reunió van ser la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, i la tècnica de Turisme Paola Pons, per part de l’Ajuntament. El director de Invat·tur, Francisco Juan, i el coordinador del projecte, David Giner. A més de Rubén Arnandis i Sandra Schubert, tots dos de Solumed.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, considera que impulsar aquesta estratègia és una de les prioritats de l’actual política turística del Govern valencià. Colomer “el futur de les destinacions turístiques depén, en gran manera, de la seua constant innovació i de l’aplicació de noves tecnologies”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela