Turisme Comunitat Valenciana instal·larà figures de dinosaures a escala real en sis municipis per a fomentar el turisme paleontològic

Se situaran en destinacions que compten amb jaciments, en concret a Cinctorres, Morella, Begís, Alpuente, Millars i Agost.

Turisme Comunitat Valenciana instal·larà sis rèpliques de dinosaures a grandària real i altres elements de clos i senyalització interpretativa en sis municipis de la Comunitat Valenciana que disposen de jaciments paleontològics.

En concret, se situaran en les poblacions de la Comunitat Valenciana amb major riquesa de restes paleontològiques i l’objectiu serà reforçar més si cap, els escenaris i propiciar les escapades de turisme paleontològic.

Les rèpliques, la grandària de les quals oscil·larà entre els 3 i 8 metres, s’instal·laran en el Jaciment Ana de Cinctorres (Castelló), en el Jaciment Vallivana de Morella (Castelló), en els Jaciments de la Badina de Begís (Castelló); en el Jaciment de Corcolilla d’Alpuente (València), en el Jaciment Tambuc de Millars (València) i en el Jaciment Límit K/T a Agost (Alacant).

El secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha assenyalat que “l’objectiu és reforçar l’atractiu d’estos jaciments per a augmentar les visites”. “Volem incorporar el turisme paleontològic entre els productes turístics que caracteritzen l’oferta turística de la Comunitat Valenciana, com un producte més que contribuïsca al desenvolupament econòmic i social de l’interior valencià”, ha apuntat.

En esta línia, ha recordat que en un recent estudi, impulsat per Turisme per a la configuració d’un producte turístic basat en el patrimoni paleontològic de la Comunitat Valenciana, s’han identificat un total de 36 recursos (jaciments, museus i col·leccions museogràfiques) relacionats amb el patrimoni paleontològic i amb potencialitat per a incorporar a l’oferta turística, i incorpora una sèrie d’accions motor per a posar en marxa el producte, entre les quals es troba esta iniciativa.

Així, el mes d’abril passat Turisme Comunitat Valenciana va signar el contracte amb una empresa especialitzada en desenvolupaments museístics i paleontològics, per un import d’adjudicació de 183.506,13 (IVA inclòs) i s’estima que les reproduccions estaran instal·lades en les ubicacions previstes de cada municipi en el quart trimestre de 2018.

26-8-18_NP_Replicas_Dinosaurios
Publicitat