Turisme consulta a l’Advocacia si manté el lloc a 2 condemnats per Fitur

Colomer ha consultat a l'Advocacia com ha d'actuar, quin procediment ha de seguir i quines possibilitats d'actuació té respecte a estos dos treballadors

El secretari autonòmic de Turisme ha traslladat a l’Advocacia de la Generalitat una consulta sobre el procediment que ha de seguir i les possibles actuacions respecte als llocs de treball d’Ana Grau i Jorge Guarro, condemnats per la peça de Fitur del cas Gürtel i empleats amb contracte temporal d’este organisme.

Francesc Colomer ha plantejat esta consulta després de rebre per part dels treballadors de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) una petició per suspendre les relacions laborals dels condemnats que tenen un contracte temporal perquè es puguen reincorporar posteriorment, segons van informar estos en un comunicat la setmana passada.

Davant esta proposta, el secretari autonòmic de Turisme, dependent de Presidència de la Generalitat, ha consultat a l’Advocacia com ha d’actuar, quin procediment ha de seguir i quines possibilitats d’actuació té respecte a estos dos treballadors.

No obstant això, fonts de Turisme han indicat a EFE que no podran adoptar una decisió fins que existisca un pronunciament sobre l’indult sol·licitat al Ministeri de Justícia per Ana Grau, condemnada en la peça del cas Gürtel relativa al pavelló valencià en Fitur.

El Tribunal Superior de Justícia ha denegat la suspensió de l’ingrés a la presó d’una altra condemnada, Isabel Jordánex administradora de diverses empreses del grup Correa, mentre es tramita l’indult demanat a Justícia, que també han demanat Ana Grau i Mónica Magariños.

En un manifest datat el 22 de maig, els treballadors expressaven la seua discrepància amb els pronunciaments i les “desorbitades” penes imposades als companys de treball que han estat condemnats, i exposaven el seu suport “més intens” als qui tenien una menor responsabilitat i categoria professional, com Grau i Guarro.

Així mateix demanaven la suspensió de les relacions laborals de manera que una vegada completes les penes, “condonades o revisades” pels òrgans jurisdiccionals competents, puguen reincorporar-se en els seus corresponents àmbits laborals als seus llocs de treball en l’Agència Valenciana de Turisme.

Els treballadors van defensar “la professionalitat, l’honorabilitat i el bon fer” de Grau i Guarro en la seua trajectòria en l’empresa, amb uns coneixements sobre turisme que qualsevol organisme públic hauria d'”evitar perdre”.

També van destacar que compten amb més de vint anys de “compromís i lleialtat” amb l’AVT i van considerar “de justícia” que puguen tornar als seus llocs una vegada isquen de presó. EFE

Publicitat