6:22 pm - Wednesday, 5 August 2020

Turisme CV i una empresa de Castelló desenvolupen un ‘chatbot’ inclusiu per a Santa Pola i Vinaròs

- Publicidad -Reciplasa

Aportar informació digital dels municipis i fer-la més accessible són dos dels objectius d'este projecte d'inteligència artificial que permetrà que la informació digital relacionada amb el turisme en els municipis siga més accessible per a les persones amb discapacitats.

SaguntaEscena
Castello
Benicassim
Borriana
- Publicidad -GVAEconomia

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Paula i Joana són els noms dels chatbots inclusius per a turisme de Santa Pola i Vinaròs que ha desenvolupat l’empresa de Castelló SemanticBots per a Turisme Comunitat Valenciana, utilitzant per a això la seua plataforma de tecnologia SayOBO. Els chatbots treballaran inicialment en castellà per a després poder incorporar la seua capacitat de resposta en altres idiomes.

El pilot, desenvolupat en el marc de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI-CV), un projecte posat en marxa des de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), treballarà inicialment en castellà per a després poder incorporar la seua capacitat de resposta en altres idiomes, tractant-se d’un chatbot multi-idioma basat en la tecnologia pròpia de l’empresa.

Els objectius que es busquen aconseguir amb este chatbot són varis. En primer lloc, que la informació digital relacionada amb el turisme en els municipis siga més accessible per a les persones amb discapacitats.

En segon lloc. facilitar als municipis i als tècnics de turisme la possibilitat de donar una resposta més ràpida i adaptada a les necessitats dels turistes. Finalment, tractar de donar resposta a les noves necessitats que s’estan generant per part dels turistes relacionades amb el coronavirus en els municipis, de manera que estos puguen millorar la seua resposta davant esta situació, aportant major seguretat i informació al turista”, ha explicat l’equip de SayOBO.

En la seua base de coneixement s’inclouen respostes a un bon número preguntes treballades conjuntament amb els tècnics de turisme de Santa Pola i Vinaròs, Invattur i l’equip tècnic de SemanticBots, relacionades amb turisme accessible, el municipi, els seus monuments, els seus serveis i sobre les mesures de seguretat del turisme enfront del coronavirus.

Esta informació s’anirà adaptant i millorant perquè cada vegada el chatbot puga donar major cobertura a les necessitats d’informació dels turistes que visiten Santa Pola / Vinaròs. Quantes més persones interactuen amb el chatbot l’índex de respostes correctes anirà augmentant, ja que el chatbot requereix un temps d’entrenament per a anar millorant les seues funcions.

La presentació de Paula/Joana com chatbot inclusiu de turisme en Santa Pola i Vinaròs ha coincidit amb la presentació del Pla Estratègic de Turisme 2020-2025 de la Comunitat Valenciana per part de Turisme CV.

Amb este chatbot, s’estan portant a la pràctica els pilars en els quals s’assentisca este pla: “La comunitat valenciana ha de ser una destinació turística autèntica, segur, triat pel seu caràcter hospitalari, el seu estil de vida mediterrani i els seus valors ètics; gestionat de manera col·laborativa i corresponsable, i orientat a la seua transformació en territori intel·ligent (inclusiu, innovador i sostenible).”

El desenvolupament i instal·lació d’este sistema basat en intel·ligència artificial per part de Santa Pola/Vinaròs amb el suport de Invattur, és una aposta clara a la innovació i turisme inclusius. Esta tecnologia és important per a tota la societat i prova d’això és la creació de l’Estratègia Valenciana d’Intel·ligència Artificial, presentada el mes de desembre passat.

SemanticBots és una empresa de base tecnològica de Castelló formada per professors i investigadors del grup Temporal Knowledge Bases Group (TKBG) de la Universitat Jaume I, que ha desenvolupat el primer chatbot inclusiu adaptat a persones amb problemes de visió i persones majors. SayOBO ha sigut desenvolupat a partir d’una plataforma pròpia de SemanticBots, amb l’objectiu de facilitar i millorar l’accés a la informació i als tràmits digitals a la societat.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Detingut un jove a San Antonio de Benagéber per intentar matar son pare

Primer el jove suposadament va atropellar amb un vehicle al seu progenitor i amb posterioritat li va atacar amb una arma blanca.

El colectiu jove de Compromís per Vila-real insisteix que retiren les condecoracions al rei emèrit

Fa dos mesos, Compromís per Vila-real sol·licitava que Govern i Fiscalia prengueren cartes en l'assumpte i investigaren i auditaren les presumptes actuacions fraudulentes del monarca.

Confirmen el processament de Trenzano per falsedat documental: “No es van complir els controls”

Trenzano haurà de respondre per les ajudes atorgades a les dos empreses vinculades al germà del president de la Generalitat.

Dermatologia del General d’Alacant ja ha diagnosticat este any 25 casos de melanoma

Per a la millora del diagnòstic d'esta mena de càncer, l'Hospital d'Alacant va incorporar un microscopi confocal làser in vivo, eina d'última generació per a la detecció precoç del melanoma maligne.

El TSJCV confirma la condemna al home que va abusar d’una xiqueta de 12 anys

Els magistrats han desestimat així el recurs d'apel·lació interposat pel penat contra la sentència de 9 anys i 9 mesos.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià