6.3 C
Valencia

Turisme CV i una empresa de Castelló desenvolupen un ‘chatbot’ inclusiu per a Santa Pola i Vinaròs

Aportar informació digital dels municipis i fer-la més accessible són dos dels objectius d'este projecte d'inteligència artificial que permetrà que la informació digital relacionada amb el turisme en els municipis siga més accessible per a les persones amb discapacitats.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Paula i Joana són els noms dels chatbots inclusius per a turisme de Santa Pola i Vinaròs que ha desenvolupat l’empresa de Castelló SemanticBots per a Turisme Comunitat Valenciana, utilitzant per a això la seua plataforma de tecnologia SayOBO. Els chatbots treballaran inicialment en castellà per a després poder incorporar la seua capacitat de resposta en altres idiomes.

El pilot, desenvolupat en el marc de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI-CV), un projecte posat en marxa des de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), treballarà inicialment en castellà per a després poder incorporar la seua capacitat de resposta en altres idiomes, tractant-se d’un chatbot multi-idioma basat en la tecnologia pròpia de l’empresa.

Els objectius que es busquen aconseguir amb este chatbot són varis. En primer lloc, que la informació digital relacionada amb el turisme en els municipis siga més accessible per a les persones amb discapacitats.

En segon lloc. facilitar als municipis i als tècnics de turisme la possibilitat de donar una resposta més ràpida i adaptada a les necessitats dels turistes. Finalment, tractar de donar resposta a les noves necessitats que s’estan generant per part dels turistes relacionades amb el coronavirus en els municipis, de manera que estos puguen millorar la seua resposta davant esta situació, aportant major seguretat i informació al turista”, ha explicat l’equip de SayOBO.

- Publicitat -

En la seua base de coneixement s’inclouen respostes a un bon número preguntes treballades conjuntament amb els tècnics de turisme de Santa Pola i Vinaròs, Invattur i l’equip tècnic de SemanticBots, relacionades amb turisme accessible, el municipi, els seus monuments, els seus serveis i sobre les mesures de seguretat del turisme enfront del coronavirus.

Esta informació s’anirà adaptant i millorant perquè cada vegada el chatbot puga donar major cobertura a les necessitats d’informació dels turistes que visiten Santa Pola / Vinaròs. Quantes més persones interactuen amb el chatbot l’índex de respostes correctes anirà augmentant, ja que el chatbot requereix un temps d’entrenament per a anar millorant les seues funcions.

- Publicitat -

La presentació de Paula/Joana com chatbot inclusiu de turisme en Santa Pola i Vinaròs ha coincidit amb la presentació del Pla Estratègic de Turisme 2020-2025 de la Comunitat Valenciana per part de Turisme CV.

Amb este chatbot, s’estan portant a la pràctica els pilars en els quals s’assentisca este pla: “La comunitat valenciana ha de ser una destinació turística autèntica, segur, triat pel seu caràcter hospitalari, el seu estil de vida mediterrani i els seus valors ètics; gestionat de manera col·laborativa i corresponsable, i orientat a la seua transformació en territori intel·ligent (inclusiu, innovador i sostenible).”

El desenvolupament i instal·lació d’este sistema basat en intel·ligència artificial per part de Santa Pola/Vinaròs amb el suport de Invattur, és una aposta clara a la innovació i turisme inclusius. Esta tecnologia és important per a tota la societat i prova d’això és la creació de l’Estratègia Valenciana d’Intel·ligència Artificial, presentada el mes de desembre passat.

SemanticBots és una empresa de base tecnològica de Castelló formada per professors i investigadors del grup Temporal Knowledge Bases Group (TKBG) de la Universitat Jaume I, que ha desenvolupat el primer chatbot inclusiu adaptat a persones amb problemes de visió i persones majors. SayOBO ha sigut desenvolupat a partir d’una plataforma pròpia de SemanticBots, amb l’objectiu de facilitar i millorar l’accés a la informació i als tràmits digitals a la societat.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,567FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià