Turisme CV inicia l’avaluació de danys per a posar en marxa un pla de recuperació

Publicitat

Turisme Comunitat Valenciana ha iniciat este dilluns els treballs d’avaluació de les platges de la Comunitat Valenciana per a posar en marxa, al més prompte possible, un pla de recuperació després del pas del temporal DANA que ha afectat greument el litoral durant els últims dies. D’esta anàlisi s’estan encarregant tant els mateixos tècnics de l’àrea corresponent com els especialistes de les empreses de manteniment de les infraestructures turístiques.

Així, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat un pla d’actuacions “per a reposar tots els elements afectats al més prompte possible”. En este sentit ha subratllat que “encara que sembla que el pitjor ja ha passat, encara hem de ser prudents davant este temporal de pluges intenses i forts vents que ens ha afectat en els últims dies i que ha causat greus danys en la Comunitat Valenciana, també en la zona litoral”.

PublicitatRovira  

Colomer ha assenyalat que “de moment els desperfectes s’han concentrat en platges i zones confrontants, però també hem patit conseqüències en alguns dels nostres edificis, com és el cas del CDT de Dénia, que encara no ha pogut reprendre la seua activitat”.

De fet, este dilluns el director general de Turisme, Herick Campos, ha realitzat una visita per a avaluar els danys en esta infraestructura, de la mateixa manera que també s’ha desplaçat al litoral de Xàbia per a iniciar una ronda de reconeixement i avaluació dels desperfectes.

“Des de Turisme Comunitat Valenciana elaborarem un pla d’actuacions per a reposar els elements afectats i que les nostres platges puguen tornar al seu estat original al més prompte possible”, ha apuntat Colomer, qui ha assegurat també que “en el cas del CDT més afectat tractarem de derivar l’activitat a instal·lacions municipals perquè l’alumnat puga continuar amb la seua formació amb normalitat fins que puguem esmenar els desperfectes que, per seguretat, impedeixen ara mateix l’ocupació de l’edifici”.

S’ha sol·licitat als directors de cadascun dels CdT que formen part de la Xarxa de Centres de Turisme que facen arribar la informació i fotografies dels danys més greus que hagen pogut detectar per a actuar amb la diligència més gran possible. En el cas dels elements de platges s’ha posat en marxa igualment un protocol d’identificació i valoració dels danys ocasionats pel temporal.

En este sentit, el secretari autonòmic ha matisat que “les empreses adjudicatàries del servei de manteniment i reparació dels elements propis a les platges de les tres províncies (com poden ser llavapeus i estacions de bombament, passarel·les, papereres, àrees de jocs infantils, casetes vestidor, etc.) han començat ja a verificar sobre el terreny, sobretot en aquelles zones on el temporal es dóna per finalitzat, per a estimar el cost econòmic i el temps estimat per a la seua reparació o reposició”.

Per això, ha subratllat que “esperem que en un curt espai de temps puguem disposar de les primeres dades, tenint en compte que, en el nostre cas, hem de deixar passar uns dies posat que els escolaments de les pluges caigudes en el prelitoral encara poden produir la deterioració de més elements”.

Finalment Colomer ha recordat que “com en altres ocasions en les quals la nostra costa s’ha vist afectada per fenòmens climatològics adversos, des del Consell tenim eines de reacció prefixades que ens permetran realitzar una primera valoració global i, a partir d’ací, habilitar un procediment perquè els municipis siguen atesos”.

De la mateixa manera, ha avançat que “per desgràcia les dades ens porten a pensar que este tipus de successos poden generalitzar-se en els pròxims anys a causa de l’efecte del canvi climàtic, per això continuarem treballant per a implantar eines vinculades als Objectius de Desenvolupament Sostenible, a través de la guia per a destinacions turístiques que ja hem elaborat, amb la intenció d’avançar-nos i protegir les nostres costes prèviament per a no lamentar catàstrofes com les viscudes estos dies”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela