Turisme i la Diputació de Castelló impulsaran el turisme de la província des de la ‘cooperació institucional’

El secretario autonómico de Turisme, Francesc Colomer, ha mantenido una reunión con el presidente de la Diputación de Castellón, José Martí

Publicitat

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha mantingut una reunió amb el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i amb els equips de turisme de totes dues institucions.

Colomer ha explicat que “hem començat a planificar i coordinar aquesta nova legislatura des d’una visió de cooperació entre la Generalitat i la Diputació de Castelló”.

PublicitatRovira  

Així mateix, ha ressaltat que “la cooperació institucional és fonamental per a servir millor als nostres ciutadans”, per això, ha incidit en la importància de la governança col·laborativa per a impulsar el turisme.

El responsable de Turisme ha destacat que el turisme “és part fonamental de l’economia, de la societat, de la identitat i del territori” i pot ser la resposta a la despoblació” i ha advocat per treballar “amb l’objectiu de fixar població i vertebrar territori”.

Durant la reunió s’han tractat diferents línies de treball entre totes dues institucions, com el reforç de “els Plans de Dinamització i Governança de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, entre la Generalitat, les Diputacions provincials mancomunitats o agrupacions de municipis”.

Colomer ha explicat “són innovadors en les polítiques turístiques, en l’actualitat des de la Generalitat estem impulsant 20 plans i volem avançar, qualificar donar continuïtat i reforçar aquesta acció a la província de Castelló”.

Així mateix, s’han abordat assumptes com la cooperació en matèria del producte gastronòmic a través de la marca turística ‘L’Exquysit Mediterrani’ i de cooperar i reforçar els festivals musicals a través de les marques turístiques Mediterranew Musix i Mediterranew Fest “per a donar més consistència a aquestes marques que tan bé tematitzen la província de Castelló”.

També s’ha acordat col·laborar per a impulsar el projecte DTI en municipis i ciutats de Castelló, “que han de tindre un pes important”.

Per part seua, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat “la gran sintonia existent entre totes dues institucions” i ha expressat la seua satisfacció perquè “comença la coordinació entre Diputació i la Generalitat amb el turisme” i ha ressaltat que “entre les grans línies estratègiques de la Diputació de Castelló està la coordinació amb la Generalitat que és fonamental i bàsica”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela