Turisme edita un nou fullet informatiu sobre les Vies Verdes de la Comunitat

AVL

L’Agència Valenciana del Turisme, en col·laboració amb la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols (FFE), ha editat un nou fullet informatiu sobre les Vies Verdes de la Comunitat Valenciana.

En l’actualitat, la Comunitat ha aconseguit condicionar 11 Vies Verdes i més de 162 quilòmetres, a través dels quals l’usuari pot conéixer la història, la cultura i la naturalesa del nostre territori.

Per províncies, sis Vies Verdes se situen en la d’Alacant (Via Verda de Torrevella, Via Verda del Maigmó, Via Verda d’Ibi, Via Verda del Xixarra, Via Verda d’Alcoi i Via Verda de Dénia), tres en la de València (Via Verda de la Safor, Via Verda Xurra i Via Verda de Llíria), i una en el de Castelló (Via Verda del Mar). La més coneguda a la Comunitat, amb prop de 70 quilòmetres de longitud, (la via verda més llarga d’Espanya), és la Via Verda d’Ulls Negres, que transcorre per la província de Castelló i València.

La publicació, que serà traduïda a l’anglés, francés i alemany, arreplega informació detallada de cadascuna de les vies i contindrà un mapa georeferenciat a escala 1:3.500.000 aproximadament, així com recomanacions d’ús i altres punts d’interés, com els centres Bicicleta Tot Terreny (BTT) propers a les Vies Verdes.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “aquesta proposta emmarcada dins de l’estratègia de #Creaturisme de l’AVT pretén consolidar a la Comunitat com a destinació ecoturístic diferenciat nacionalment”.

“El nostre propòsit -ha continuat- és valorar antigues estacions de ferrocarril i acostar una oferta experiencial, en contacte amb la naturalesa que permeta descobrir tant l’interior com la costa de la Comunitat Valenciana cada dia de l’any”.

El titular de Turisme ha avançat que a aquestes 11 vies verdes de la Comunitat se sumaran altres futures que siguen recuperades, com la Via Verda del Serpis.

Aquesta iniciativa, impulsada gràcies al programa de #Creaturisme, s’inclou dins del nou Pla de Desestacionalització Turística, presentat recentment pel secretari autonòmic i que, dotat amb 9 milions d’euros, persegueix combatre l’estacionalitat i promoure les nostres destinacions i productes turístics durant tot l’any.

- Advertisement -
CatalanSpanish