Turisme engega una eina per facilitar l’atenció a les persones sordes en les oficines Tourist Info

"Els usuaris de les Tourist Info poden comunicar-se amb els informadors sense necessitat que l'intèrpret estiga físicament present"

L’Agència Valenciana del Turisme ha engegat una plataforma de vídeointerpretació per facilitar l’atenció a les persones sordes en les oficines Tourist Info.

El secretari autonòmic de l’Agència, Francesc Colomer, ha destacat l’aposta de la Generalitat “per un turisme universal, accessible i inclusiu on totes les persones puguen gaudir de l’oferta turística de la Comunitat”.

Així ho ha assegurat Francesc Colomer durant la presentació de la plataforma de vídeo interpretació en llengua de signes SVisual en l’oficina Tourist Info Castelló.

SVisual és una plataforma de vídeo interpretació en llengua de signes espanyola que permet a persones sordes o amb discapacitat auditiva i persones oïdores, comunicar-se entre si mitjançant la figura del vídeo-intèrpret de llengua de signes.

Colomer ha ressaltat que “amb esta plataforma, els usuaris de les oficines d’informació turística poden comunicar-se amb els informadors sense necessitat que l’intèrpret estiga físicament present”.

Este sistema de vídeo interpretació Svisual es va incorporar en l’estand de la Comunitat Valenciana de la passada edició de Fitur 2018 mitjançant la col·laboració de la Federació de Persones de la Comunitat Valenciana (Fesord).

Francesc Colomer ha assenyalat que “després de les proves realitzades en Fitur i veient la seua utilitat per proporcionar informació turística a les persones sordes o amb discapacitat auditiva, decidim instal·lar aquest sistema en dos de les oficines turístiques pertanyents a l’Agència Valenciana del Turisme de Castelló i d’Alacant com a projecte pilot en el mes de febrer”.

En esta línia, ha afegit que “amb este projecte, esperem que els municipis vegen la conveniència d’incorporar este sistema a les seues oficines i punts d’informació turística per facilitar l’accessibilitat a la informació a les persones sordes”.

Colomer ha ressaltat que este projecte pilot “està molt alineat amb la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat que van aprovar Les corts la setmana passada i que recull l’aposta per un turisme ètic, responsable i inclusiu”.

A més, el responsable de Turisme ha vinculat la nova plataforma Svisual “amb el concepte d”Hospitalitat Mediterrània’ que volem promocionar i potenciar, i que per primera vegada ve recollit en el títol d’una Llei”.

El responsable de Turisme ha explicat que esta nova plataforma Svisual forma part de les accions que duem a terme d’inclusió, d’accessibilitat, de reconeixement de la diversitat, i ha afegit que “també ens ajuda a construir la veritable hospitalitat, que s’examina cada vegada que un turista ve al nostre territori, demana informació i la hi ofereixen”.

Este projecte sorgeix de la col·laboració entre l’Agència i la Fundació Fesord CV per promoure l’accessibilitat en el turisme a les persones sordes.

Cal ressaltar que fruit de la col·laboració entre l’Agència Valenciana del Turisme i Fesord s’ha elaborat el document de recomanacions ‘Mesurades per facilitar l’accés de les persones sordes al sector turístic’, a més de la celebració de quatre jornades de formació sobre ‘Adaptacions en l’àmbit turístic per a les persones sordes’ destinades a empreses turístiques i informadors turístics celebrades el passat any a Alacant, València, Castelló i Benidorm.

Publicitat