27.4 C
Valencia

El sector del turisme tanca juliol amb més de 100.000 nous treballadors

El creixement en Espanya respecte a juny es va registrar en l'hostaleria (94.944 altes més), mentre que ha caigut en picat l'ocupació en agències de viatge.

- Publicitat -AVL

El sector del turisme a Espanya va tancar juliol amb 100.099 afiliats més a la Seguretat Social que el mes anterior, la qual cosa eleva a 2.314.971 el total de cotitzadors vinculats a activitats turístiques, segons les dades incloses en l’Informe sobre Ocupació en Turisme elaborat per Turespaña, dependent del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, i difosos en el dia de hui.

En termes relatius, l’afiliació va augmentar al juliol un 4,5% respecte del mes anterior, la qual cosa mostra una recuperació gradual del turisme després de finalitzar l’estat d’alarma el 21 de juny i obrir-se progressivament les fronteres.

El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha destacat que “les dades reflecteixen la recuperació gradual del sector turístic després de l’impacte negatiu de la pandèmia” i ha recordat que “a data de 28 de juliol, 516.191 treballadors del turisme romanien protegits per un ERTE, un sistema que s’ha demostrat eficaç per a sostindre empreses i contindre la destrucció d’ocupació en els sectors més colpejats per la COVID-19”.

En xifres absolutes, la caiguda interanual d’afiliats vinculats a activitats turístiques al juliol de 2020 és de 302.889 treballadors, quan en el conjunt de l’economia espanyola es van reduir en 616.496 persones. Es modera respecte a juny la caiguda interanual de treballadors donats d’alta, que han descendit un 11,6% en el sector a conseqüència de l’impacte ocasionat per la COVID-19. L’ocupació en aquest sector representava al juliol el 12,4% del total d’afiliats a la Seguretat Social.

Afiliació per sectors i comunitats

El creixement de l’afiliació el mes de juliol respecte a juny es va registrar en l’hostaleria (94.944 altes més) i en altres activitats turístiques (5.641 altes més), no vaig agafar en les agències de viatge, que van perdre 486 treballadors.

En canvi, la pèrdua interanual d’afiliats es va registrar en totes les branques turístiques. L’hostaleria va decréixer en 233.765 treballadors (142.180 afiliats menys en els serveis de menjars i begudes i 91.585 menys en els serveis d’allotjament); altres activitats turístiques van disminuir en 59.849 afiliats i les agències de viatge van perdre 9.275 empleats.

Per Comunitats Autònomes, els majors descensos en l’ocupació en el conjunt d’hostaleria, agències de viatge i operadors turístics en els últims dotze mesos es van donar a Catalunya, Balears, Andalusia, Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid i Canàries. Aquestes sis comunitats autònomes representen el 81,9% de la caiguda interanual absoluta, si bé el nombre d’afiliats va caure en totes les comunitats autònomes.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,677FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià