19.2 C
Valencia

Els patronats de Turisme i Festes de Castelló aproven el pressupost de l’any 2020

Les inversions de tots dos organismes van encaminades a reactivar l'economia i dinamitzar la ciutat després de la crisi del coronavirus.

- Publicitat -AVL

Els consells rectors del Patronat Municipal de Turisme i del Patronat Municipal de Festes han aprovat en sessions extraordinàries els pressupostos del 2020, que ascendeixen a 1,4 milions d’euros i 1,3 milions d’euros, respectivament. Els comptes han quedat aprovats, després de debatre i votar les esmenes presentades.

Són uns pressupostos adaptats al context actual derivat de la COVID-19, que descendeixen respecte als del 2019 a causa de la impossibilitat de celebrar certes activitats per la crisi sanitària i de la baixada d’altres transferències o ingressos dels quals es nodreixen els patronats, a més de la disminució de l’aportació anual del consistori. Una mesura, esta última, que permetrà a l’Ajuntament de Castelló disposar de més de 553.000 euros en el pressupost municipal per a poder reorientar-los a altres polítiques del pla anticrisi per a la reactivació econòmica i social de la ciutat.

- Advertisement -

El pressupost del Patronat Municipal de Turisme és d’1,4 milions d’euros, que són uns 65.400 euros menys que l’any passat, i està dissenyat “per a impulsar un dels sectors estratègics de la nostra ciutat i aprofitar el nostre potencial turístic per a consolidar Castelló com a destí”, segons ha explicat la presidenta del patronat i regidora de Turisme, Pilar Escuder.

Així, entre les inversions previstes per a enguany, destaca el programa de dinamització de platges adaptat a les mesures de seguretat, amb una oferta que abasta des de classes de ioga i taitxí a cinema d’estiu i visites teatralitzades a la platja de la Pineda; i activitats mediambientals en el Serradal. També la programació turística genèrica, amb activitats, rutes i visites guiades, esdeveniments gastronòmics o el festival de ioga, entre altres.

El consell rector de Turisme ha donat llum verda al pressupost amb sis vots a favor, el vot en contra del representant del PP i les abstencions de Cs i Vox. Les esmenes s’han rebutjat per majoria.

Quant al Patronat Municipal de Festes, el pressupost d’enguany és d’1,3 milions d’euros, que són 727.500 euros menys que en 2019. Uns comptes afectats especialment per la suspensió de la Magdalena. Ara, “esperem poder reprendre el calendari festiu com més prompte millor, per a reactivar també l’economia a través de la dinamització de la ciutat”, ha apuntat la presidenta del patronat i regidora de Festes, Pilar Escuder.

Amb este objectiu, s’han mantingut partides econòmiques per a organitzar activitats si les condicions sanitàries ho permeten, per a afrontar despeses compromeses de les festes fundacionals i per a les subvencions a gaiates, gestora de gaiates, ens vinculats, Federació de Colles, Festes de Carrer i grups perifèrics.

Els comptes s’han aprovat amb huit vots a favor (de la presidenta, vicepresidenta, els representants de PSPV, Compromís i Podem i tres de l’assemblea) i tres abstencions (de PP, Ciutadans i Vox), mentre que les esmenes s’han rebutjat per majoria.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,951FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Delegació del Govern facilitarà informació sobre les persones que van exhibir banderes franquistes el 12 d’octubre

Pérez Garijo: 'Les vulneracions del 12 d'octubre a la llei de memòria són punibles i seran sancionades'.

La plantilla dels hospitals de Castelló es manifesten per la falta de recursos davant la pandèmia

CSIF recolza una nova protesta contra la falta d'inversió de Sanitat i l'incompliment de promeses en la crisi del coronavirus.

L’Alcora oferirà incentius fiscals per a afavorir el creixement econòmic i l’ocupació

En el pròxim Ple s'aprovarà la modificació de les ordenances per a aplicar bonificacions en 2021.

Onda adjudica la rehabilitació de tres habitatges del centre per a cedir-les a famílies necessitades

L'objectiu del govern municipal és crear un parc d'habitatges socials en col·laboració amb la Caixa Rural d'Onda.

Peníscola aposta per la mobilitat sostenible i ecològica

L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Peníscola està treballant en la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.
- Advertisement -

: Valencià