Turisme participa en l’I Fòrum Mundial sobre Gestió de Qualitat de Patrimoni Cultural i Platges a Colombia

L’Agència Valenciana del Turisme participa en l’I Fòrum Mundial sobre Gestió de Qualitat de Patrimoni Cultural, Espais Naturals i Platges que té lloc a la ciutat colombiana de Cartagena d’Índies presentant les seues principals línies d’acció a favor l’excel·lència a les platges de la Comunitat Valenciana.

El fòrum, que és l’avantsala a l’IV Congrés Internacional de Qualitat Turística que organitza per primera vegada l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) fos d’Espanya, servirà de trobada dels principals representants del sector turístic espanyol i d’Amèrica Llatina, i permetrà donar a conéixer en l’àmbit internacional la dilatada trajectòria espanyola en el camp de la normalització i certificació de la qualitat de serveis i recursos turístics.

Rovira  

La Comunitat Valenciana ha estat convidada pe l’ICTE a participar en aquest congrés pel seu lideratge a Espanya en l’obtenció de certificats de qualitat i gestió mediambiental en platges.

Durant l’I Fòrum Mundial sobre Gestió de Qualitat de Patrimoni Cultural, Espais Naturals i Platges la Comunitat Valenciana exposarà les iniciatives que desenvolupa en pro de l’excel·lència de les platges valencianes i els resultats de les quals han permés a la Comunitat Valenciana ocupar el primer lloc a Espanya per nombre de municipis costaners que disposen de certificats de qualitat, gestió mediambiental i accessibilitat universal.

Per a això, l’Agència Valenciana del Turisme treballa anualment l’execució de projectes de millora en la gestió de platges valencianes a través del Programa Qualitur i a través de la línia específica d’incentius dirigida als projectes que desenvolupen els ajuntaments costaners a favor de la millora en la prestació de serveis turístics i la salvaguarda dels recursos naturals de les platges valencianes.

Cal destacar que actualment, 35 municipis de la Comunitat Valenciana disposen de certificats de qualitat i gestió mediambiental a les seues platges, la qual cosa els ha fet mereixedors d’ostentar durant l’estiu 2017 la bandera Qualitur.

Aquestes dades suposen que gairebé dues de cada tres els municipis costaners de la Comunitat disposen ja de certificats de qualitat, gestió mediambiental o accessibilitat a les seues platges, corresponent 46 d’ells a la “Q” de Qualitat Turística que atorga l’ICTE.

A l’IV Congrés Internacional de Qualitat Turística es donaran cita experts en l’àmbit de la qualitat aplicada al sector turístic com la viceministra d’Indústria, Comerç i Turisme de Colòmbia, Sandra Howard; el conseller de Turisme del Govern basc Alfredo Retortillo; la directora de Turisme de Galícia, Nava Castro; o la directora de Qualitat i Desenvolupament Sostenible del Ministeri de Turisme de Colòmbia, María Amalia Vásquez.

PublicitatJuega Limpio Orihuela