Turisme presenta la destinació Comunitat Valenciana davant més de 300 agents de viatges i professionals del sector en Cantó, Xangai i Pequín

Turisme Comunitat Valenciana ha participat durant aquesta setmana en les Jornades Professionals del mercat xinés que ha organitzat Turespaña, el que ha permés que es presente la destinació Comunitat Valenciana davant més de 300 agents de viatges i professionals del sector turístic xinés a les ciutats de Cantó, Xangai i Pequín, on s'han desplaçat dos tècnics de l'àrea de promoció i 'màrqueting'.

PublicitatAVL

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “l’objectiu amb aquest tipus d’accions és augmentar els contactes i el coneixement de la Comunitat en el sector turístic xinés”. Per a això, durant aquesta setmana s’han produït diverses presentacions i ‘workshops’, així com tallers de treball i reunions en cadascuna de les tres ciutats, que són els principals centres d’emissió de turistes cap a Espanya.

“Cal tindre en compte que Cantó, Xangai i Pequín compten amb vols directes a Espanya, a més d’una població conjunta de més de 100 milions d’habitants en les seues àrees d’influència, la qual cosa suposa un elevat nombre de visitants potencials”, ha apuntat Colomer, qui ha valorat el treball realitzat pels tècnics de Turisme Comunitat Valenciana per a traslladar les potencialitats de la destinació.

PublicitatRovira  

A més, les persones participants en els diferents ‘workshops’ han tingut l’oportunitat de conéixer amb detall les principals dades i tendències del mercat emissor xinés. Entre les dades rebudes cal destacar que el mercat xinés va superar a Espanya per primera vegada en 2018 al japonés com a primer mercat emissor de turistes d’Àsia, amb més de 600.000 turistes.

El mercat xinés ha experimentat creixements superiors al 20% en els últims quatre anys. Com a conseqüència d’això, a més del continu i notable creixement econòmic amb taxes anuals de l’augment del PIB superiors al 6%, ha permés el sorgiment d’una classe mitjana amb poder adquisitiu suficient per a poder viatjar. Al mateix temps, s’ha evidenciat un millor coneixement del país gràcies a l’increment de les connexions aèries entre el gegant asiàtic i Espanya, ja que s’ha passat d’una ruta directa en 2014 a nou en l’actualitat.

Respecte a les tendències és important subratllar l’increment dels viatges individuals, especialment en menors de 35 anys, i dels viatges a mesura per a grups de 5 i 10 persones, que inclouen diverses experiències en destinació.

Nou canal WeChat de Turisme

Turisme Comunitat Valenciana ha estrenat també aquesta setmana un canal de Wechat, la xarxa més utilitzada a la Xina, com a reforç a la promoció de la destinació.

Mitjançant aquest canal, Turisme CV promocionarà la Comunitat Valenciana en el mercat xinés a través de l’enviament de reportatges i vídeos turístics.

Així, el primer reportatge que s’ha enviat és el publicat per National Geographic Traveler en idioma xinés que va ser realitzat per Dl. Yi en la seua visita a València dins d’un ‘famtrip’ organitzat per Turisme Comunitat Valenciana al costat d’altres 18 ‘blogueres’ i periodistes l’octubre de 2018.

Turisme Comunitat Valenciana té previst llançar a través del seu canal de WeChat altres reportatges realitzats per ‘bloguers’ de ‘famtrips’ organitzats per la Generalitat, així com vídeos promocionals en els quals el pianista xinés Lang Lang exerceix d’ambaixador de la destinació Comunitat Valenciana i que van ser gravats durant la seua recent visita amb motiu d’un concert en el Palau dels Arts.

Cal destacar que durant 2018 es van realitzar tres ‘famtrips’ amb la participació de 40 turoperadors, bloguers i premsa. Aquestes accions han tingut resultats com la publicació de diversos reportatges sobre la Comunitat Valenciana, a més de la venda de posteriors viatges organitzats per algun dels turoperadors que conformaven el viatge. Els resultats no solament van ser turístics, ja que, gràcies a la iniciativa, es va aconseguir la signatura d’un contracte amb un celler valencià per a exportar vi valencià a la Xina i actualment s’està negociant l’exportació d’oli al gegant asiàtic.

Cal ressaltar que el canal WeChat és una xarxa important i utilitzada per més de 1.000 milions de persones, ja que la prohibició d’altres xarxes socials a la Xina fa que la població utilitze massivament aquest canal per a publicar la seua informació.