Turisme preveu l’arribada de quasi 4,1 milions de turistes estrangers este estiu

Colomer insta a ser cauts davant la conjuntura del Brexit i la recuperació de mercats competidors com Tunísia o Turquia

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que les previsions que maneja el seu departament apunten al fet que “la Comunitat Valenciana rebrà aquest estiu, de juny a setembre, prop de 4,1 milions de turistes internacionals, la qual cosa representa un increment del 4% enfront de l’estiu de 2017”.

Francesc Colomer ha donat a conéixer les previsions d’ocupació que maneja l’Agència Valenciana del Turisme per a aquest estiu durant l’acte de lliurament de Banderes Qualitur.

El secretari autonòmic ha indicat que “el bon balanç registrat durant el primer quadrimestre de 2017 apunta al fet que durant aquest estiu es registren millors resultats dels quals es van obtenir en 2017”.

Així mateix, ha avançat que les mateixes previsions indiquen que “aquests visitants desemborsaran en la nostra destinació més de 4.000 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 7% enfront del mateix període de 2017.

De la mateixa manera, ha apuntat que “no només la demanda internacional té previsions optimistes, sinó que es preveu que la demanda nacional consolide el repunt iniciat fa uns mesos a la Comunitat”. En aquest sentit i segons les estimacions de la Generalitat, els turistes residents a Espanya realitzaran més de 8,8 milions de viatges a la nostra destinació, un 3% més que en l’estiu de 2017, generant prop de 60 milions de pernoctacions en tot tipus d’allotjament”.

D’altra banda, les previsions apunten al fet que els hotels de la Comunitat Valenciana registraran de juny a setembre més de 14,2 milions de pernoctacions, prop d’un 3% més que durant el mateix període de l’any anterior. Mentre que l’oferta extrahotelera generarà 11,2 milions de pernoctacions, entre 6 i 8 punts percentuals més que l’estiu anterior.

Pel que fa a la repercussió sobre l’ocupació en les branques d’hostaleria i agències de viatge, Francesc Colomer ha indicat que “s’estima que el nombre d’afiliats seguirà una dinàmica de creixement similar a l’estiu de 2017, període en el qual el nombre d’afiliats a la Seguretat Social va créixer a la Comunitat Valenciana més d’un 7%”.

El titular de Turisme ha assenyalat que aquestes previsions es fonamenten sobre la base de la tendència registrada en els resultats estadístics oficials publicats fins al moment, que mostren que, durant els primers quatre mesos de l’any, la Comunitat ha rebut 2,2 milions de turistes estrangers, un 8,4% més que en el mateix període de l’any anterior i van realitzar una despesa turística de 2.149 milions d’euros, un 8,4% enfront del mateix període de 2017.

Finalment, Colomer ha advocat per “no recrear-nos en aquestes xifres” i ha posat així el focus a millorar la rendibilitat del turisme i ser cauts davant la conjuntura del Brexit i la recuperació de mercats competidors com Tunísia o Turquia.

Segons el parer del secretari autonòmic “hem de treballar per la diferenciació, apostant per productes diferents sota el paraigua de la qualitat i l’excel·lència, com el són les Banderes Qualitur“.

Publicitat