Turisme preveu una Setmana Santa amb ocupacions superiors al 80% en costa i 75% en interior

Ana Barceló és diputada en les Corts Valencianes i abans va ser alcaldesa de Sax.
Publicitat
  • El Govern Provincial contribueix al bon comportament del sector amb promoció als mercats nacionals de proximitat. 
  • Martínez: “Algunes zones tant de costa com d’interior aconseguiran el 100% d’ocupació, inclosa la ciutat de Castelló”.

El turisme de la província de Castelló preveu una Setmana Santa amb ocupacions hoteleres, ara com ara, del 80% en els establiments de costa oberts durant aquestes dates i del 75% en els de l’interior. Així ho confirma l’enquesta telefònica realitzada pels tècnics del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació i que ve a consolidar el bon comportament turístic que està registrant la província ja durant aquests primers mesos de l’any.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha assegurat que “estem davant bones previsions, la província tornarà a omplir-se de visitants aquests dies, ja a partir d’aquest cap de setmana amb l’arribada dels turistes madrilenys i catalans que visiten la nostra província i per tant ja a partir de hui i demà es notarà un augment de l’activitat en pràcticament tots els pobles”.

PublicitatRovira  

No obstant això el vicepresident ha indicat que “les reserves s’estan produint molt lentament en alguns casos sobretot al fet que els visitants estan molt pendents del comportament meteorològic dels pròxims dies. Malgrat això, es preveu millorar els percentatges previstos ara com ara i en algunes zones tant d’interior com de costa, inclosa la capital de la província, s’arribarà pràcticament al 100% d’ocupació”.

En aquest sentit, cal destacar l’excel·lent previsió dels hotels de la ciutat de Castelló que fregaran el 100% d’ocupació degut principalment al torneig Primer Toc de futbol base que també impulsa la Diputació de Castelló com a part de Castelló Escenari Esportiu.

Impuls al turisme de proximitat

En aquest sentit, l’especial recalcament que la Diputació està fent des de fa mesos en la promoció del turisme intern entre els mateixos castellonencs i del turisme de proximitat a les províncies més properes ajuda a millorar la previsió en l’arribada de viatgers en els diferents tipus d’establiments turístics. Així, a la participació en fòrums turístics com Sevatur de Sant Sebastià o Navartur de Navarra, se sumen uns altres com la B-Travel de Barcelona i Expovacaciones de Bilbao, Aratur de Saragossa i Unibike de Madrid en els quals la Diputació promociona la marca turística de Castelló durant aquesta primera meitat de l’exercici.

És per això que Martínez ha recordat que “no deixem passar ni una de les oportunitats per ajudar al sector turístic al fet que vengen més turistes a la província durant tot l’any. Escoltem les seues necessitats i adaptem el nostre calendari promocional a què ens demanen per a, junts, confirmar aquesta gradual millorança del comportament turístic provincial durant tot l’any i anar trencant l’estacionalitat que tradicionalment ha caracteritzat l’activitat turística de la província”.

Cal assenyalar que el perfil del visitant dels municipis de Castelló en Setmana Santa es correspon amb un turisme majoritàriament familiar. En el cas de les zones de costa predomina la procedència de la Comunitat de Madrid, mentre que en el cas de turisme d’interior la procedència majoritària segueix sent de la Comunitat Valenciana i Catalunya.

Inversió de rècord per un 2018 encara més turístic

La Diputació de Castelló està treballant per donar una embranzida decisiva al turisme provincial durant aquest 2018 en dedicar-li un pressuposat rècord de 5.384.600 euros al turisme. Amb això, el Govern Provincial plasma en els seus comptes la prioritat estratègica marcada pel president Moliner pel turisme com a motor generador d’oportunitats econòmiques i de desenvolupament en els municipis de la província. Tant és així que des de 2012 a 2018 ha incrementat el seu pressupost en un 141%.

PublicitatJuega Limpio Orihuela