Turisme programa noves visites guiades i teatralitzades per als últims mesos de 2020

L'oferta d'activitats impulsades per a reconéixer Castelló es prolonga després d'un estiu en el qual ha dinamitzat la ciutat

El Patronat Municipal de Turisme donarà continuïtat a les visites guiades i teatralitzades fins a final d’any. A l’octubre, novembre i desembre es continuarà programant aquest tipus d’activitats per a conéixer més sobre el Grau i la vida marinera, l’impacte del modernisme a Castelló i altres vessants de la ciutat. Es prolongarà així un tipus de proposta turística que ha dinamitzat la ciutat durant els mesos d’estiu, complint amb les mesures sanitàries davant la covid-19. En total, més de 600 persones han participat en les visites guiades i teatralitzades de Turisme durant juliol i agost.

La regidora de Turisme i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Pilar Escuder, ha valorat positivament l’acceptació d’aquestes activitats. “Les visites guiades i teatralitzades han contribuït al fet que molta gent gaudisca descobrint els paisatges, la cultura i la història de Castelló”, ha assenyalat. La regidora ha recalcat el valor didàctic i d’entreteniment d’aquestes propostes, la qual cosa les fa ideals per a tota la família. “És un pla diferent amb el qual fins i tot els qui porten vivint ací tota la vida poden aprendre alguna cosa més sobre la seua ciutat”, ha destacat. Així mateix, Escuder ha recordat que les visites guiades i teatralitzades tindran continuïtat durant el que resta d’any “per a continuar redescobrint Castelló”.

El 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, se celebrarà la visita El Grau i la vida marinera per a submergir-se en la història del districte marítim. Més endavant, els dies 15 i 29 del mateix mes, tindrà lloc la visita teatralitzada sobre l’herència llauradora en els ravals de Castelló. Aquestes activitats s’intercalaran amb les visites Essència de Castelló, que ja es van organitzar a l’estiu i que tindran continuïtat tots els dissabtes d’octubre. Ja al novembre, durant els dissabtes 14 i 28, es reviurà l’impacte del modernisme i l’arribada del ferrocarril a la capital de la Plana amb una altra visita d’aquesta índole. I al desembre, els dies 5, 12 i 19, es convidarà als participants a Castelló amb mirada infantil a retrobar-se amb la ciutat des de la perspectiva dels més xicotets.

Propostes com les citades han reunit a centenars de castellonenques i turistes al llarg de l’estiu. En concret, més de 600 persones van gaudir de les visites guiades i teatralitzades entre juliol i agost. Destaca l’èxit de Pirates en les nostres costes, activitat que va congregar a 126 xiquetes i xiquets i a un nombre similar de pares i mares. Una altra proposta amb bona acollida ha sigut la d’Essència de Castelló, que en el període estival va atraure a un total de 141 persones. Les visites al Castell Vell i a l’ermita de la Magdalena, amb 105 participants, presenten registres similars. També sumen a l’estadística les activitats Castelló a la fresca: tres cultures, tres històries, que va interessar a 90 persones, i la ruta ceràmica, que va fer el propi amb 49.

El Patronat Municipal de Turisme ofereix tota la informació sobre aquestes i altres plans amb els quals gaudir de Castelló, a través de www.castellonturismo.com.

CatalanSpanish