Turisme Comunitat Valenciana inverteix cinc milions d’euros a donar suport a 362 projectes d’entitats locals

Les ajudes concedides a ajuntaments i mancomunitats tenen per objecte incrementar l'atractiu i la singularitat de l'oferta vinculada als recursos turístics de la Comunitat Valenciana

Turisme
Actualitat Valenciana
Publicitat

Turisme Comunitat Valenciana destina més de cinc milions d’euros a entitats locals per a donar suport a un total de 362 nous projectes turístics, segons resolució publicada  en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El DOGV recull la concessió, per Turisme Comunitat Valenciana, d’ajudes per import global de 5.069.490,41 euros a un total de 362 projectes presentats per entitats locals de la Comunitat Valenciana dirigits a modernitzar i diversificar la oferta turística mitjançant la posada en valor dels seus recursos i la prestació de serveis al turista, el foment del desenvolupament sostenible d’esta activitat clau per a la economia i la cohesió territorial.

PublicitatRovira  

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha posat l’accent que els municipis són una de les primeres línies de defensa d’una destinació turística i per això des de Turisme recolzem als municipis en els projectes que tinguen a veure amb la innovació, la creativitat, nous productes i a més, enguany, amb estratègies que contribuïsquen a la desestacionalització, sintonitzant amb la nostra campanya Sempre Oberta’.

Colomer també ha recalcat que “a més, en 2018 hem incrementat en més de dos milions d’euros les ajudes destinades als ajuntaments per a impulsar el turisme, demostrant la nostra implicació en la governança col·laborativa”.

“Este increment del pressupost destinat a les ajudes posa de manifest el compromís del Consell per impulsar el turisme a través dels nostres municipis, valorant la governança col·laborativa que reivindiquem des que arribem a la Generalitat”, ha afegit Colomer.

Les ajudes concedides s’emmarquen en dos programes: el ‘Programa per a l’adequació i millora dels serveis i recursos turístics’, en què s’han donat suport a un total de 121 projectes mitjançant la concessió d’ajudes per un import global de 2.122.948,70 euros.

Estes ajudes que tenen per objecte el suport a projectes d’inversió que suposen una millora competitiva de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, a través de la modernització, millora i valorada turístic dels seus recursos.

Per al titular de Turisme “l’objectiu és donar suport a projectes que busquen la qualificació i intel·ligència turística, així com la posada en marxa de nous productes i la seua promoció”.

Les actuacions subvencionables contemplen l’equipament d’espais turístics, creació de productes turístics, interpretació i senyalització turística, adequació d’espais i millora de l’accessibilitat als recursos turístics, recuperació d’espais públics, habilitació d’espais dissuasius d’estacionaments, compra de màquines per a la neteja de platges i inversió en oficines Tourist Info.

El segon dels programes és el de ‘Competitivitat i desestacionalització de les destinacions turístiques’, programa en el qual s’han donat suport a un total de 241 projectes amb una dotació de 2.946.541,71 euros. Este programa té com a finalitat fomentar la implantació i certificació de sistemes de qualitat en recursos i serveis turístics, impulsar la imatge de les destinacions i donar suport a la prestació de serveis turístics.

A través d’este programa se subvencionaran les actuacions que milloren la competitivitat, contribuïsquen a la qualitat i sostenibilitat de la destinació, així com a la prestació de serveis turístics que promoguen la desestacionalització de la demanda turística.

En total, 362 projectes han sigut donats suport enguany per Turisme Comunitat Valenciana per un import global de 5.069.490,41euros, destacant que el fet que prop de tres de cada quatre projectes presentats (el 73,57% del total) han sigut informats favorablement i, per tant, han rebut subvenció de la Generalitat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela