Turisme llança una web per a promocionar l’art contemporani en la Comunitat

La web s'emmarca en l'estratègia CreaTurisme de promoció de productes turístics singulars.

El secretari autonòmic de Turisme apunta que “la promoció de l’art contemporani en les zones rurals suposa valorar, redescobrir i diversificar l’oferta de turisme cultural”

Turisme Comunitat Valenciana ha posat en marxa un nou microsite específic per a promocionar l’oferta d’art contemporani en la Comunitat Valenciana.

Esta web està integrada en el portal turístic de la Comunitat Valenciana i promociona, especialment, les iniciatives, esdeveniments, espais expositius o museus situats en l’àmbit rural però inclou també l’oferta dels grans centres culturals urbans.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assegurat que “la promoció de l’art contemporani en les zones rurals suposa valorar, redescobrir i diversificar l’oferta de turisme cultural de la Comunitat.”

“En este any, en el qual molts dels nostres visitants trien destins rurals, la promoció d’esta oferta cultural suposa afegir un valor diferencial a estos destins i continuar impulsant la vertebració de tot el territori de la Comunitat”, ha afegit Colomer.

Turisme Comunitat Valenciana, a través de l’estratègia CreaTurisme, impulsa la Xarxa de Centres d’Art Contemporani en l’entorn rural com a producte turístic singular. A esta xarxa s’han adherit diferents recursos turístics vinculats a l’art contemporani, tant iniciatives permanents com de caràcter efímer però de celebració periòdica.

Recursos turístics diferents

La nova web incorpora 32 entrades amb diferents recursos el fil conductor dels quals és l’art més avantguardista.

Així, és present l’art urbà a través d’iniciatives com la del Museu Inacabat d’Art Urbà (Miau), del xicotet municipi de Fanzara, en l’Alt Millars, o la del Citric, a Torreblanca, i també l’aposta de Cheste per impulsar un esdeveniment cultural com és el Grafittea.

La xarxa d’art contemporani també inclou festivals multidisciplinaris com, per exemple, el del tèxtil de Gata de Gorgos (Art al Vent), manifestacions de Land Art com el Biodivers de Carrícola, a la Vall d’Albaida, o art efímer, com és la iniciativa dels Miradors de l’Horta, entorn del Barranc del Carraixet.

El nou ‘microsite’ també promociona espais en xicotetes poblacions, com és Coll Blanc, a Culla, i museus de referència com el MACVAC de Vilafamés. A tots ells, s’uneixen els grans centres d’art contemporani com l’IVAM, el Centre del Carme, el MACA d’Alacant, el MUA de la Universitat d’Alacant, l’Espai d’art contemporani de Castelló i també col·leccions privades i espais multidisciplinaris.

CatalàEspañol