L’arribada de turistes augmenta un 8,4% fins a abril en Comunitat Valenciana

Segons l'INE, en este període març-abril s'hi ha produït un increment en el nombre de turistes de l'1,3% en comparació del mateix bimestre de 2017

La Comunitat Valenciana va ser l’autonomia que va registrar un major augment de l’arribada de turistes fins al passat mes d’abril, en un 8,4 per cent, seguida de Madrid (5,5%) i Balears (0,6%), segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’arribada de turistes estrangers a Espanya es va contreure a l’abril un 4,4% en comparació del mateix mes de 2017, fins als 6,8 milions de persones, el descens més gran des de desembre de 2010 però amb la influència de la Setmana Santa.

Este any, la Setmana Santa es va celebrar al març i en 2017 va ser a l’abril, per la qual cosa l’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha tingut en compte l’anàlisi conjunta d’estos dos mesos.

D’esta forma i segons l’enquesta Frontur difosa hui per l’INE, en este període març-abril es va produir un increment en el nombre de turistes de l’1,3% en comparació del mateix bimestre de 2017.

Els tres principals comprats emissors de turistes van acusar l’abril sengles descensos, per este ordre Regne Unit, amb un 5,2% menys; França, un descens del 5,5% i Alemanya, una caiguda del 19,7%.

Per contra, van destacar a l’abril els augments en l’arribada de visitants dels Països Baixos, amb un 13,9% més; Bèlgica (13,6%) i Rússia (8,2%).

En el còmput dels quatre primers mesos de l’any, el nombre de turistes que van visitar Espanya va augmentar un 2,3% i va fregar els 20,5 milions.

En el període, des del Regne Unit van visitar Espanya 4,3 milions de persones, un 1,6% menys respecte als quatre primers mesos de 2017.

Des d’Alemanya, van viatjar al país 2,8 milions de turistes entre gener i abril, la qual cosa suposa un descens del 3,1%, i des de França van arribar en este període gairebé 2,8 milions de turistes, un 1,8% menys.

Per comunitat autònoma de destinació, Catalunya va ser a l’abril la regió més visitada pels turistes forans (el 25,4% francesos), amb el 23,1% del total i prop d’1,6 milions de persones, encara que amb un descens de l’11% pel que fa a un any abans.

Li segueixen Canàries, amb el 16,3% del total de visites (un 12,1% menys), i Andalusia, amb el 15,4% de la suma global i un lleu descens del 0,2%.

Travessat el primer terç de l’any, Canàries va ser la comunitat autònoma que més turistes va rebre, amb més de 4,8 milions i un descens de l’1,8% respecte al mateix període de l’any passat.

Catalunya figura immediatament per darrere, amb prop de 4,7 milions de visitants i una baixada de l’1,9%, seguida per Andalusia, amb més de 2,9 milions de turistes i un creixement del 2,7%.

Fins a abril, van millorar les dades d’arribada de turistes les regions de Balears, amb un 0,6% més; Comunitat Valenciana (8,4%) i Madrid (5,5%).

L’enquesta de l’INE revela com a dada destacada que el nombre de turistes que va arribar este any a Espanya per motiu de negocis va créixer un 22,4%, fins a 1,8 milions de viatgers.

En este capítol, la pujada a l’abril va ser del 41,5%, fins a 514.813 persones. EFE

Publicitat