20 C
Valencia

L’arribada de turistes internacionals a Espanya es desploma un 75% al juliol

Espanya va rebre 2,5 milions de turistes internacionals al juliol, amb una despesa mitjana de 994 euros.

- Publicitat -AVL

Espanya va rebre al juliol a 2,5 milions de turistes internacionals, un 75% menys que en el mateix mes de 2019, mentre la despesa va aconseguir els 2.450 milions d’euros, segons l’Estadística de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) i l’Enquesta de Despesa Turística (Egatur) que elabora l’Institut Nacional d’Estadística.

Al juliol la despesa mitjana per turista es va situar en els 994 euros, un 17,8% menys que fa un any i la duració mitjana dels viatges va ser de 8,1 dies, la qual cosa suposa un augment de 0,6 dies respecte a juliol de 2019.

El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, considera que “estes dades reflecteixen com la COVID-19 està afectant de manera negativa en el sector turistico per les restriccions a la mobilitat en l’àmbit internacional i la falta de la confiança en els viatges internacionals, un impacte que s’està deixant sentir a escala mundial”.

Per a Valdés és significatiu no obstant això que el turista que ens ha visitat haja optat per estades fins i tot més llargues que en 2019: “Demostra que entre els qui decideixen viatjar al nostre país, la COVID-19 no ha alterat els seus plans en el que a duració de l’estada es refereix, la qual cosa és indicatiu de la percepció d’Espanya com a destí segur”.

En els set primers mesos de 2020 el nombre de turistes que van visitar Espanya va superar els 13,2 milions i la despesa total va aconseguir els 14.291 milions d’euros, un 72,6% menys que en el mateix període de 2019.

Per Comunitats Autònomes i països

Balears va ser la principal destinació triada pels turistes internacionals tant en nombre d’arribades (23,9% del total) com pel seu pes en la despesa dels turistes (26%).

Li segueixen Catalunya, que acumula el 17,7% de les arribades i representa el 17,3% de la despesa i la Comunitat Valenciana (15,5% de les arribades i de la despesa).

Quant a les nacionalitats d’origen dels turistes, els francesos van liderar al juliol el nombre d’arribades, amb 597.244 turistes; seguits d’alemanys (432.302) i britànics (377.886).

No obstant això, enguany Regne Unit continua sent el principal mercat emissor, amb més de 2,4 milions de turistes i un descens del 76,9% respecte al mateix període de 2019. França (amb més de dos milions i una caiguda del 67,2%) i Alemanya (amb quasi 1,8 milions i una baixada del 72,9%) ocupen la segona i tercera posició.

Quant al nivell de despesa, els principals mercats emissors des de principi d’any són Regne Unit (16,3% de la despesa total acumulada); Alemanya (13,5%) i el conjunt de països nòrdics (8,9%).

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià