La UA ofereix nous cursos de valencià a les seus d’Elda, Torrevella i Villena

El Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant comença l’any amb una nova oferta de cursos de valencià a les Seus Universitàries d’Elda, Torrevella i Villena, amb l’objectiu d’acostar aquesta formació acadèmica a poblacions de predomini lingüístic castellà.

El termini de matrícula s’obri el pròxim 21 de gener i els interessats podran inscriure’s fins al 28 de gener. Concretament, la Seu d’Elda ofereix el curs C1; Torrevella el B1, el B2, i el C1; i Villena el B1 i el C1.

L’oferta dels cursos de valencià de la UA a la província té una acollida molt bona i es complementa amb altres activitats que la UA ha posat en marxa els últims anys com les sessions de cinema en valencià a Torrevella o les Aules de Conversa que, actualment, tenen més de 60 estudiants a Saix, Torrevella, Elda i Oriola.

Les aules de Conversa són espais que faciliten l’autoaprenentatge del valencià i la pràctica oral d’aquest. Els grups són reduïts per a facilitar la dinàmica, la fluïdesa i la participació dels estudiants. Aquesta és una iniciativa de la UA que té la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i a Oriola, a més, hi col·labora Escola Valenciana.

D’acord amb aquesta línia estratègica d’actuació, el Servei de Llengües de la UA participa en l’organització del Premi Sambori al Baix Segura, un concurs de literatura en valencià dirigit a estudiants de totes les etapes educatives: infantil, primària, secundària, batxillerat i estudis universitaris. També està dirigit a estudiants d’escoles oficials d’idiomes i escoles d’adults. La Universitat d’Alacant serà la institució que acollirà enguany el lliurament de Premis Sambori.

L’oferta de cursos de valencià del Servei de Llengües es completa amb la realització d’un total de 28 cursos semipresencials i no presencials dels nivells A1B1B2C1 i C2 al Campus de Sant Vicent del Raspeig i als municipis d’Alacant, Castalla, Dénia, Elda, Guardamar del Segura, la Nucia, Torrevella i Villena.

ValenciàEspañol