Uber arriba a València amb serveis un 20% més econòmics que el taxi

L'empresa Uber ha començat el seu servei de transport de passatgers a València, un servei operat per conductors professionals que costarà, de mitjana, un 20% més econòmic que el taxi, han informat fonts de l'empresa.

L’empresa Uber ha començat el seu servei de transport de passatgers a València, un servei operat per conductors professionals que costarà, de mitjana, un 20% més econòmic que el taxi, han informat fonts de l’empresa.

“El nostre objectiu és col·laborar amb els agents locals, inclòs el sector del taxi, per a impulsar entre tots un nou model de mobilitat que permeta que, a poc a poc, cada vegada més gent deixe el seu cotxe a casa”, ha afirmat Juan Galiardo, director d’Uber a Espanya.
Durant 2018, més de 670.000 persones van obrir l’aplicació d’Uber i van intentar viatjar amb Uber a la Comunitat Valenciana.

Per a usar el servei, disponible en tota la ciutat de València, l’usuari tan sols ha de descarregar-se l’aplicació i registrar-se. Una vegada s’indica la destinació, l’aplicació mostra el preu final del trajecte, que de mitjana serà més d’un 20% més econòmic que el del taxi, de manera que l’usuari sap per endavant el que pagarà.

El preu de UberX a València és de 0,10 euros per minut i 1,20 euros per quilòmetre, amb un preu mínim de 3,50 euros i una quota de cancel·lació de 3,50 euros. Per a poder registrar-se en la plataforma i operar a través de UberX, els conductors han de complir diversos requisits a més de disposar d’un vehicle amb autorització VTC, com és estar donat d’alta en autònoms o constituïts en empresa i tindre segur vigent.

Per a viatjar amb UberX, l’usuari ha de descarregar-se l’aplicació i crear un compte. Per a iniciar el seu viatge, ha d’introduir-se la destinació i indicar el punt de recollida. A continuació, l’aplicació mostra els minuts que queden perquè el vehicle arribe al punt de recollida així com la foto del conductor i el model i número de matrícula del vehicle.

Una vegada indicat la destinació, l’app mostrarà el preu del trajecte i, en aqueix moment, l’usuari podrà triar el mètode de pagament. Durant el trajecte, el passatger pot compartir la seua ubicació i temps estimat d’arribada amb familiars o amics. Si el passatger viatja acompanyat, podrà dividir automàticament el preu del trajecte amb els seus acompanyants.

En arribar a la destinació, l’usuari rebrà immediatament un rebut del seu trajecte en el seu correu electrònic i podrà descarregar la seua factura en la pàgina web d’Uber.

CatalàEspañol