30.8 C
Valencia

CSIF rebutja les retallades en l’UCI de l’Hospital la Plana

Sanitat redueix el personal cap de setmana i festius per a estalviar-se hores anuals dels auxiliars d'infermeria.

- Publicitat -AVL

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) critica la decisió de la conselleria de Sanitat de retallar el número de TCAE que treballen els divendres, caps de setmana i festius a la vesprada a l’Hospital la Plana de Vila-real, que perd així un auxiliar passant de 3 a 2 professionals en estos horaris.

El sindicat basa el seu rebuig en una dada objectiva: “Els llits de l’UCI són 9 i a vegades 10, però les necessitats d’atenció dels pacients ingressats en estes unitats no disminueixen per ser cap de setmana o festiu”. En este sentit, el sindicat posa com a exemple la crisi del coronavirus en la comunitat de Madrid, on “estem veient que el servei de vigilància intensiva és el que més reforços necessita, ja que un elevat percentatge dels contagiats pel Covid19, més del 15%, requereixen el seu ingrés en esta unitat”.

CSIF és contundent en la seua oposició a la mesura i explica que en el rerefons de la retallada està la intenció de la conselleria que dirigeix Ana Barceló de deure menys hores a l’any als TCAE del centre hospitalari. El sindicat recull a més “la indignació unànime del personal de l’UCI” i ha presentat un escrit a fi de paralitzar la decisió de la Generalitat, una mesura que respon únicament i al seu judici, a resultats econòmics i no a la cerca de la qualitat assistencial.

A la crítica se sumen metges i infermers que han posat en marxa una recollida de signatures perquè la Gerència intervinga defensant la dotació de recursos humans prèvia a l’1 de febrer, tal com exigeix CSIF.

El sindicat, fa finalment una crida a la ciutadania, i demana “actuar amb responsabilitat per a ajudar als serveis sanitaris i que no col·lapsem els centres sanitaris” i es refereix a la negligència que suposa contravenir les recomanacions i “organitzar festes o reunions multitudinàries com a alternativa a la suspensió de les festes de la Magdalena o Falles a la província”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Trovam, la Fira Valenciana de la Música, sobreviu a l’any COVID

La huitena edició d'esta fira que se celebrarà a Castelló del 11 al 14 de novembre, abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical i gran part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram.

Castelló tindrà un Pla Director per a proveir d’aigua potable a tota la província amb un “canvi de model de gestió”

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat en el seu compromís amb la Diputació Provincial per desenvolupar este projecte que s''han acabat "els temps de les obres no planificades o pegats per qüestions partidistes en l'aigua".

Sanitat invertirà 36 milions d’euros en l’ampliació de l’Hospital Marina Baixa

Es tracta d'una superfície construïda de 32.714 m² destinats a serveis assistencials flexibles, eficients i humanitzats.

Els sindicats demanen un protocol perquè en qualsevol aula amb un contagi de coronavirus facen tests a tots els alumnes

CSIF explica que existeix una elevada inquietud entre professionals docents, alumnat i famílies per la falta d'un criteri unificat referent a això.

Alfafar inicia la campanya de recollida d’arròs

La campanya es realitzarà en les 840 hectàrees que conformen la Marjal d'Alfafar.
- Advertisement -

: Valencià