L’UJI lluitarà contra el canvi climàtic amb un seminari permanent i interdisciplinari

166

La Universitat Jume I ha creat un seminari permanent i interdisciplinari, amb més d’una trentena de professors especialitzats en canvi climàtic, dels quatre centres integrants al campus.
Aquest grup ha estat promogut des del Vicerrectorat d’Investigació i Doctorat amb l’objectiu de fomentar la recerca transversal vinculada amb els efectes i les causes de l’escalfament global, així com la seua mitigació i l’adaptació a les seues conseqüències, a més d’aconseguir més recursos econòmics.
Davant el repte de l’escalfament global, “l’UJI vol fer un pas endavant en el seu compromís pel desenvolupament sostenible i la recerca d’excel·lència pròxima a la ciutadania amb l’impuls d’aquest seminari”, argumenta el vicerector d’Investigació i Doctorat, Jesús Lancis. “La nostra voluntat és donar encara més visibilitat a la recerca duta a terme en els diversos departaments i relacionada amb els diversos aspectes vinculats amb el clima, eficiència energètica, aigua, recursos naturals, climatologia, arquitectura, salut, desenvolupament, economia, dret o comunicació, alhora que potenciar línies d’investigació interdisciplinàries, trobar sinergies, a fi de treballar de manera conjunta i més coordinada, per a fer front a aquest desafiament en el nostre territori més pròxim”, afegeix el vicerector, professor del Departament de Física i investigador en el Grup d’Òptica (GROC).
Els professors i membres de la comunitat investigadora de l’UJI, que han participat en la constitució d’aquest seminari permanent sobre canvi climàtic de Castelló, han destacat, a més, “la importància, que aquest grup aborde vies innovadores i eficients, per tal d’aproximar a la ciutadania la rellevància social, econòmica, per al territori i el benestar de les persones dels efectes del canvi climàtic”. Així, una de les seues línies primordials de treball serà, “a més de la investigació, el foment de la conscienciació ciutadana sobre l’escalfament global”.
La configuració d’equips de recerca interdisciplinaris per a afrontar el canvi climàtic es considera una via eficient per a aconseguir finançament per a la investigació.